Guide per shendetin 2 Korrik 2022

Mos e neglizhoni dhimbjen e shpinës, mund të jetë shenjë e këtij kanceri

Guide per shendetin

Kur kanceri i vezoreve zhvillohet për herë të parë, ai mund të mos shkaktojë simptoma të dukshme. Kur shfaqen simptoma të kancerit të vezoreve, ato zakonisht i atribuohen problemeve të tjera, më të zakonshme.

Dhimbja e shpinës mund të jetë shenjë e kancerit ovarian. Mjekët e dinë se kanceri i vezoreve fillon kur qelizat brenda ose afër vezoreve zhvillojnë ndryshime në ADN-në e tyre. Ndryshimet u tregojnë qelizave të rriten dhe të shumohen shpejt, duke krijuar një masë (tumore) qelizash kanceroze.

Nëse nuk kalojnë pas dy javësh, është koha për një ekzaminim.

Simptoma të heshtura të kancerit të vezoreve që shumica i marrin lehtë

Kanceri i vezoreve është një nga llojet më të zakonshme të kancerit tek gratë. Nevoja për të urinuar më urgjentisht ose më shpesh se zakonisht, është një shenjë e mundshme e kancerit të vezoreve, sipas Target Ovarian Cancer.

Fryrje e vazhdueshme, ndjesia e ngopur shpejt, humbja e oreksit dhe dhimbja e legenit ose barkut janë gjithashtu shenja që duhen ditur. Herë pas here mund të ketë simptoma të tjera. Këto përfshijnë ndryshime në zakonet e zorrëve të tilla si diarre ose kapsllëk, si dhe ndjesi shumë të lodhur.

Disa njerëz do të përjetojnë humbje të shpjeguar në peshë, e cila gjithashtu lidhet me kancerin e vezoreve.

“Çdo gjakderdhje pas menopauzës duhet gjithmonë të hetohet nga një mjek i përgjithshëm”, shton faqja e Target Ovarian Cancer. Kanceri i vezoreve prek kryesisht gratë që kanë kaluar në menopauzë, por mund të prekë edhe gratë më të reja.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor