Shëndeti i gruas 21 Korrik 2022

Pse duhet t'i çojmë tek gjinekologia edhe vajzat e vogla ja sëmundjet nga të cilat rrezikohen

Shëndeti i gruas

Edhe një vajzë e vogël mund të vuajë nga problemet gjinekologjike. Këto janë kryesisht infeksione gjenitale për shkak të higjienës së dobët, kapsllëkut, zakonit për të shmangur urinimin për orë të tëra, ose për shkak të përdorimit të pastruesve agresivë intime.

Çfarë probleme gjinekologjike mund të ketë një fëmijë

Ndonjëherë problemet janë të lidhura me trauma ose kiste ovariane. Tharja e mukozës, për shkak të mungesës së estrogjenit, mund të përcaktojë edhe sinekinë e labia minora, pra shkrirjen e tyre të pjesshme ose totale”, thotë Maria Chiara Lucchetti, drejtuese e klinikës gjinekologjike pediatrike në Romë.

Gjithashtu pas menstruacioneve të para, dhimbjet e forta dhe parregullsitë e ciklit shoqërohen më pas me situata më komplekse si prania e masave ovariane, keqformimet e mitrës dhe vaginës, sëmundjet e gjirit.

Sidomos në rastet e fundit, këshillohet gjithmonë të shkoni në një klinikë të specializuar në gjinekologji pediatrike.

Megjithatë, vizita e parë këshillohet deri në dy vjet pas menarkës (menstruacioneve të para) "për të ofruar gjithashtu një shërbim këshillimi për sëmundjet seksualisht të transmetueshme dhe për të mësuar vetëkontrollin e gjirit.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor