Mirëqenie / 24 Korrik 2022, 17:09

Ky përbërës po ju shkatërron flokët, ja pse duhet t'i kushtoni rëndësi shampos kur ta blini

Ky përbërës po ju shkatërron flokët, ja pse duhet

Sa herë duam të zgjedhim një shampo, blejmë gjithmonë atë që i përshtatet tipit të flokut. Sa më shumë përbërës për ushqyerjen, forcimin dhe shkëlqimin e tij, aq më intrigues duket produkti. Por, a ju ka shkuar ndonjëherë në mendje që mes përbërësve që formojnë një shampo, njëri prej tyre është shumë i dëmshëm për flokun?

Nëse pyesni profesionistët, ata e dinë dhe nuk përdorin kurrë një shampo që në përbërjen e saj ka sulfate. E dini pse? Sepse sulfatet (‘’surfactants’’ të lëngshëm dhe të shkumëzuar) janë agjentë shumë të dëmshëm për flokun. Jo vetëm që e ashpërsojnë shumë atë, por madje i heqin vetitë e mira flokut si: lagështinë, yndyrën e madje edhe pigmentin e tij.

Pra, edhe pse, sulfatet gjejnë përdorim të gjerë në industrinë e kozmetikës, ata janë një armik për flokët tuaj. Kështu që, tani e tutje, kur të shkoni të zgjidhni shampon e përshtatshme për flokët tuaj, vëreni nëse në listën e përbërësve ka ose jo sulfate. Një shampo me këta përbërës, nuk duhet të gjendet më në raftin tuaj të higjienës.

Horoskop