News / 9 Gusht 2022, 13:01

Cilat janë 20 punët më të paguara në botë

Cilat janë 20 punët më të paguara në botë

Zgjedhja e drejtimit të karrierës mund të jetë një zgjedhje e tepër e vështirë duke pasur kaq shumë opsione të disponueshme dhe pagesat e ndryshme që ofrohen për secilin prej tyre. Po tri pyetje janë shumë të rëndësishme për çdo rast kur duhet të vendosim lidhur me profesionin që do të zgjedhim në jetë.

1. A është e dobishme për mua personalisht dhe profesionalisht? 

2. A është emocionuese dhe a mund të rritem në këtë fushë? 

3. Dhe së fundmi, a paguhet mirë?

Shumë persona, përkrah aftësive dhe prirjeve që kanë në një fushë, zgjedhin atë profesion që i ofron një pagë më të mirë.

20 punët që konsiderohen ndër më të mirë paguarat aktualisht në botë janë:

· Shkencëtar i të Dhënave

· Inxhinier i Lartë Softuerësh

· Bankier investimesh

· Kryeshefi Ekzekutiv

· Kirurg

· Anestezist

· Mjek

· Neurokirurg

· Kirurg Oral & Maksilofacial 

· Ortodont

· Gjinekolog

· Psikiatër

· Pilot dhe bashkë-pilot i linjës ajrore 

· Pediatër

· Internist

· Mjeku i përgjithshëm (GP)

· Stomatolog

· Inxhinierët e Naftës

· Menaxher i Inxhinierisë

· Menaxher IT 

· Analist Financiar

Horoskop