Orakulli i kuzhinës 11 Gusht 2022

Gjithçka ka një afat! Ja sa gjatë mund t’i mbani ushqimet në ngrirje

Orakulli i kuzhinës

Shumica prej nesh mbajnë ushqime nga më të ndryshmet në ngrirje, për t’i gatuar më lehtë, por edhe që të mos prishen. Por a e keni menduar ndonjëherë sesa gjatë duhet të rrinë ushqimet në ngrirje, që të jenë akoma të shëndetshme.

Nëse jo, jua tregojmë ne më poshtë:

Supa dhe çomleku: 2-3 muaj

Proshuta e papërgatitur: 1 muaj

Bifteku i papjekur: 6-12 muaj

Mishi i derrit i papjekur: 4-6 muaj

Mishi i viçit: 4 muaj

Pjesë pule e gatuar: 4 muaj

Pjesë pule e pagatuar: 9 muaj

Pula ose gjeli: 12 muaj

Peshku i gatuar: 4-6 muaj

Karkaleca të gatuar: 3 muaj

Akullorja: 2 muaj

Djathi: 6 muaj

Gjalpi: 6-9 muaj

Perimet: 8 muaj.

Dhe një këshillë: Përpara se t’i fusni ushqimin në frigorifer, kontrollojeni nëse nuk është prishur dhe para se ta nxirrni kontrollojeni.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor