Mirëqenie / 15 Gusht 2022, 18:20

Po ju do të guxonit, rikthehen në modë vetullat e viteve '90

Po ju do të guxonit, rikthehen në modë vetullat e viteve '90

Sipas TikTokers virale si Roxette Arisa dhe Naomi Katt, vetulla e viteve ’90 është kthyer. Nëse doni të kanalizoni shpirtin e Gwen Stefanit, Naomi Campbell ose Angelina Jolie 30 vjet më parë, do të jeni në shoqëri të mirë. Artistët e grimit dhe vetullave po raportojnë një rritje të klientëve që kërkojnë atë pamje të veçantë.

Vetullat e holla të sotme nuk janë të njëjta

“Një mit për vetullat e dobëta të vitit 2022 është se ato janë të njëjtat vetulla të holla që mbajmë mend të kemi parë në ikonat tona të preferuara të viteve ’90”, tha Bailey. “E vërteta është se ata janë të ndryshëm sepse ne kemi mësuar shumë që atëherë.” Më e rëndësishmja, ne kemi mësuar se vetullat sjellin ekuilibër dhe proporcion në fytyrën dhe sytë tuaj. Pra, vetulla e hollë e sotme ka ende densitet dhe teksturë.

Kush duhet ta provojë?

“Unë mendoj se ata me një cikël të shëndetshëm të rritjes së qimeve të vetullave janë kandidatët më të mirë për vetullat e dobëta, pasi janë më të prirur t’i rritin vetullat e tyre nëse vendosin ta bëjnë këtë në të ardhmen,” tha artisti i vetullave René de la Garza.

Provoni fillimisht “glam-ouflage”

Nëse nuk jeni gati të filloni të shkulni, ka një mënyrë tjetër për të parë nëse ky stil funksionon për ju. “Unë gjithmonë rekomandoj një provë përpara se të blini,” tha Bailey. “Të dobësohesh mund të jetë diçka që duhet ta veshësh për një kohë derisa të rifillojë një cikël i ri i rritjes së flokëve. Për të parandaluar çdo keqardhje pas piskatores, mund të mbështeteni në magjinë e grimit për një mënyrë më pak të përhershme për të arritur këtë prirje në shtëpi.”

A është më mirë të rruash apo të shkulësh?

Nëse je gati të përkushtohesh, Olson e ka të qartë metodën e saj të preferuar: “Unë rekomandoj të rruash qimet e vetullave në vend që të shkulësh. Prerja ose rruajtja e qimeve të vetullave nuk do të ndikojë në rritjen e flokëve, ndërsa shkulja mund të shkaktojë ngadalësimin e rritjes së flokëve. Është më mirë të përdorni pak brisk vetullash, në krahasim me heqjen e tij nga rrënja me një piskatore”.

 

Horoskop