Mirëqenie / 22 Gusht 2022, 12:35

A duhet të përdorim hidratues nëse kemi lëkurë të yndryshme?

A duhet të përdorim hidratues nëse kemi lëkurë të

Njerëzit që kanë lëkurë të yndyrshme luftojnë gjatë gjithë kohës per te mos patur një pamje me shkëlqim dhe me yndyrë.Shumë njerëz me këtë lloj lëkure i tremben idesë së aplikimit të kremit hidratues në fytyrën e tyre nga shqetësimi se do të rriste prodhimin e yndyrës dhe do të theksonte pamjen me shkëlqim, që përpiqen të fshehin.

Si ta kuptoni që keni lëkurë të yndyrshme

Brenda një ore pasi e keni pastruar,  lëkura juaj bëhet përsëri me shkëlqim. Sidomos pjesa e zonës T,k pra e ballit është më e yndyrshme.

Ju dalin puçrra shpesh, veçanërisht para menstruacioneve.

Jeni të prirur për pika të zeza në hundë dhe keni pore të mëdha.

Pse lëkura e yndyrshme ka nevojë për hidratues

Aknet dhe lëkura e yndyrshme mund të jenë rezultat i prodhimit të tepërt të sebumit. Kjo nuk do të thotë që lëkura është e hidratuar mirë. Lëkura juaj nuk ka domosdoshmërisht shumë ujë vetëm sepse prodhon shumë yndyrë. Nga ana tjetër, heqja e këtyre vajrave nga lëkura juaj inkurajon humbjen e lagështisë, e cila nuk është ideale për shëndetin e lëkurës tuaj.

Hidratuesit ndihmojnë në mbajtjen e lagështisë në shtresën e jashtme të lëkurës tuaj. Përbërësit në hidratues tërheqin ujin në lëkurën tuaj dhe krijojnë një pengesë që e mban ujin atje.

Sigurohuni që të hidratoni lëkurën tuaj pa shtuar vajra shtesë nga produkte të tjera nëse dëshironi të kontrolloni lëkurën e yndyrshme. Lëkura juaj mbetet pa lagështi kur përdorni vetëm produkte për kujdesin e lëkurës që kontrollojnë yndryën, gjë që mund të shkaktojë dehidratimin e saj.
Për të ruajtur funksionin barrierë të lëkurës dhe për të ndaluar ciklin e lëkurës së yndyrshme, gjëndrat tuaja dhjamore do të mbikompensojnë duke krijuar më shumë yndyrë. Poret tuaja bllokohen nga ky prodhim i tepërt, i cili mund të çojë në puçrra fytyre dhe pika të zeza dhe pika të bardha.

Çfarë përbërësi duhet të shmangni 

Nëse keni lëkurë të yndyrshme, duhet të ndaloni përdorimin e produkteve me surfaktantë alkaline si sulfati i natriumit Laureth dhe natriumi lauril sulfat, të cilat e thajnë lëkurën tuaj. Shtresa acide që normalisht mbron lëkurën tuaj nga papastërtitë dhe bakteret mund të ndryshohet nga këto kimikate tharëse, të cilat do ta bëjnë lëkurën tuaj më të prekshme ndaj ndotjes.
Shmangni përdorimin e kremrave dhe locioneve sepse ato janë shumë të trasha. 

Gjërat që duhen mbajtur parasysh

Përdorni një hidratues jo-komedogjene, i cili nuk do të bllokojë poret tuaja, duke ulur rrezikun e pikave të zeza dhe të bardha.

Zgjidhni një hidratues që është i lehtë, pa vaj dhe që absorbohet shpejt.

Shmangni përdorimin e hidratuesve që përmbajnë shumë vajra esencialë. Kërkoni një hidratues që përmban xhel aloe vera, glicerinë ose acid hialuronik.

Horoskop