Mirëqenie / 22 Gusht 2022, 16:34

Ju merr vetëm një minutë kohë, ushtrimi i famshëm japonez që heq rrudhat rreth syve

Ju merr vetëm një minutë kohë, ushtrimi i famshëm

Shiatsu është një nga masazhet më të thjeshta që mund t’i bëni vetes dhe mund të sjellë përfitime të mëdha për shëndetin dhe mirëqenien e përgjithshme. Efektet besohet të jenë parandaluese dhe përmirësuese. Nëse e bëni për të lehtësuar stresin ose për ta bërë lëkurën në fytyrën tuaj të duket më e re, mund t’ju befasojë se sa efektive është. Të gjithë e dimë që me kalimin e moshës vijnë rrudhat dhe kjo teknikë terapeutike mund të jetë në gjendje t’i luftojë ato falas nga komoditeti i shtëpisë tuaj.

Ekspozimi ndaj rrezeve ultraviolet dhe plakja janë 2 fajtorët kryesorë për shkaktimin e rrudhave, por lajmi i mirë është që ne mund të bëjmë diçka në lidhje me to falë metodës shiatsu. Së pari, ajo që duhet të bëni është të vendosni gishtat tuaj tregues në cepat e jashtëm të syve tuaj dhe të masazhoni lëkurën. Me anë të gishtit tregues masazhoni lëkurën në drejtimin nga cepi i syrit drejt flokëve.

Lëkura nën sy është shumë e hollë, që do të thotë se është më e lehtë që ajo të plaket më shpejt se pjesa tjetër e lëkurës. 


Metoda shiatsu shërben edhe për sytë e fryrë dhe rrathët e zinj. 

Horoskop