Mirëqenie / 30 Gusht 2022, 15:48

Rikthimi në punë pas pushimeve, 5 këshilla si të kapërceni stresin dhe të gjeni ritmin tuaj

Rikthimi në punë pas pushimeve, 5 këshilla si të

Për shumëkënd, gushti përkon edhe me përfundimin e pushimeve verore dhe me rikthimin në zyrë. Një moment sfidues sepse pothuajse gjithmonë dëshira për t'u rikthyer në rutinë është shumë e ulët dhe shfaqet me përqendrim të dobët dhe vështirësi për të rifilluar ritmet e zakonshme.

Si t’ia dilni? Duke ndjekur pesë këshilla të ekspertëve.

Përballë perspektivës për të rifilluar jetën e tyre të përditshme, veçanërisht nëse periudha e pushimeve ishte shumë e gjatë, trupi dhe mendja reagojnë negativisht. Por pse ndodh kjo? Fiziologjikisht gjatë pushimeve, truri lëshon një numër më të madh neurotransmetuesish të veçantë që krijojnë ndjenja të mirëqenies, në veçanti dopaminën dhe serotoninën.

E para vepron duke rritur ndjenjën personale të kënaqësisë, e dyta ul nivelin e ankthit, duke rritur kështu ndjenjën e mirëqenies dhe relaksit.Një situatë absolutisht pozitive për trupin tuaj, në mënyrë që të krijojë një çekuilibër të brendshëm të vërtetë, i cili kështu rrit ndjenjën e parehatisë sapo të ktheheni në qytet, kur truri pëson një tronditje të vërtetë. Ky shqetësim i veçantë nuk përjetohet në të njëjtën mënyrë nga të gjithë. Shumë bazohen edhe në jetën personale: nëse janë kënaqur gjatë pushimeve, fundi i tyre ka tendencë të jetë sa i trishtuar, më pak traumatik dhe nuk është e vështirë të rifillosh ritmet e përditshme.

Një situatë që shkakton lodhje dhe rrjedhimisht nervozizëm, e ndjejnë mbi të gjitha ata që e kanë shumë të vështirë të gjejne kohe të çlodhen realisht dhe kur ia dalin mbanë, pushimet mbarojnë. Në fakt, edhe gjumi pëson një ndryshim në ditët e festave: flini më shumë dhe më mirë sepse ritmet e jetës ndryshojnë. Por kjo ndodh vetëm nëse relaksoheni menjëherë, përndryshe duhen disa ditë. së përditshme.

Pesë mënyra për të kapërcyer stresin e rifillimit

Këshilla e parë sipas ekspertëve është se duhet të pranojmë situatën, përfundimin e pushimeve dhe kthimin në qytet, sepse ndryshe stresohemi. Për këtë duhet të merren disa masa të vogla.

1. Kthehu një ditë para se të fillosh punë

“Kjo ndihmon për t’u kthyer në normalitet por me qetësi, pa u zhytur plotësisht në jetën e përditshme”.

2. Mbani disa zakone pushimesh, psh vetëm 10 minuta në ditë janë të mjaftueshme për t'iu kushtuar një aktiviteti të zhvilluar gjatë pushimeve, për t'u përdorur si një "valvul lehtësimi" për normalitetin e sapogjetur.

3. Kontakti me natyrën është thelbësor pasi stimulon serotoninën, hormonin e humorit të mirë. Sidomos nëse keni qenë jashtë gjatë pushimeve tuaja, kthimi në qytet është një tronditje e vërtetë, ndaj është e dobishme të kaloni më shumë kohë jashtë ne natyre.

4. Ngadalësoni shpejtësinë e ritmit tuaj duke bërë një pushim të qetë dreke. Që do të thotë të mos hash një sanduiç në lëvizje, por të ulesh i qetë, ndoshta në park «dhe mbi të gjitha pa celular dhe pa folur për punën. Duhet të përjetohet si një moment i një pushimi shumë të vogël por të dobishëm.

5. Merruni me ndonjë aktivitet sportiv. Në fakt, sporti stimulon endorfinën dhe përveç relaksimit, balancon neurotransmetuesit, aktualisht të çekuilibruar ndaj negativitetit.

Përshtatur nga Living

Horoskop