
OBSH: Rriten me 30% rastet me HIV në Europë
Sipas raportit të OBSH situata është drejt përmirësimit Rriten me pothuajse 30% rastet e HIV në Evropë. Sipas raportit t&e...
Kjo recetë u përgatit nga Maison de goût
PËRBËRËSIT
Për qoftet:
500 g mish i grirë, 2 qepë mestare ose 1 e madhe, 1 lugë gjelle rigon, 1 lugë gjelle majdanoz, 2-3 lugë gjelle bukë e thërrmuar, 1 vezë, 1 lugë çaji kripë dhe 1 lugë çaji spec i kuq jo djegës.
(hudhra opsionale)
Për supën: 1 lugë gjelle gjalpë, 2 lugë gjelle vaj ulliri, 2 lugë miell, 1 gotë kos dhe 2 gota ujë.
PËRGATITJA: Gjithë përbërësit e qoftëve i bashkoni bashkë dhe ngjeshni mirë brumin. Në një tenxhere supe, shtojmë gjalpin dhe vajin e ullirit. Pasi gjalpi ka shkrirë bashkë me vajin, vendosim qoftet të bëra toptha të vegjël me kujdes dhe u japim një skuqje të lehtë. Pasi janë skuqur, i heqim në një pjatë dhe po aty shtojmë miellin, e skuqim dhe më pas shtojmë ujin duke e trazuar shpejt që të mos krijohen kokrriza. E trazojnë mirë dhe vendosim qoftet. I lëmë që të ziejnë ngadalë rreth 20 minuta që të lëshojnë aromën e tyre. Në fund shtojmë kosin, kripën, piperin dhe i trazojmë me kujdes. E lëmë dhe 10 minuta, supa është gati.
Sipas raportit të OBSH situata është drejt përmirësimit Rriten me pothuajse 30% rastet e HIV në Evropë. Sipas raportit t&e...
Nëna e këngëtares së njohur Beyonce, Tina Knowles në postimin e saj në rrjetet sociale u përgjigjet atyre që e kritiku...
Një hulumtim i botuar së fundmi në revistën “Nature Food” ka vlerësuar të dhënat shëndetëso...