
OBSH: Rriten me 30% rastet me HIV në Europë
Sipas raportit të OBSH situata është drejt përmirësimit Rriten me pothuajse 30% rastet e HIV në Evropë. Sipas raportit t&e...
Kjo recetë u përgatit nga Gatime shqiptare
Përbërësit: 3 gota miell gruri, 4-5 gota qumësht, 3-4 lugë gjelle niseshte, 3 kokrra vezë, 100 g gjalpë, 2-3 lugë gjelle sheqer.
Përgatitja: Fillimisht përgatisim brumin njësoj siç veprojmë për byrekun e zakonshëm. Hapim më pas petët dhe i vendosim të piqen në furrë, duke lenë 2-3 petë mënjanë të papjekura. Petët e papjekura i shtrojmë si bazë në një tavë të lyer me pak gjalpë. Më pas vendosim petët e pjekura duke i thërrmuar dhe duke i spërkatur me gjalpë.
Në një tas rrahim vezët me qumështin, niseshten, gjalpin dhe sheqerin. E përziejmë mirë derisa niseshteja të tretet dhe e vendosim në zjarr duke e përzier pa ndërprerje derisa kremi të trashet. Më pas e lemë të ftohet dhe e hedhim sipër petëve. Mund t’a mbulojmë me një petë të papjekur dhe më pas e vendosim në furrë të parangohur të piqet në temperaturën 180 gradë Celsius.
Sipas raportit të OBSH situata është drejt përmirësimit Rriten me pothuajse 30% rastet e HIV në Evropë. Sipas raportit t&e...
Nëna e këngëtares së njohur Beyonce, Tina Knowles në postimin e saj në rrjetet sociale u përgjigjet atyre që e kritiku...
Një hulumtim i botuar së fundmi në revistën “Nature Food” ka vlerësuar të dhënat shëndetëso...