Mirëqenie / 6 Shtator 2022, 12:09

Mund t'jua sugjerojnë ju, por një dermatologe s'do t'i përdorte KURRË këto produkte në lëkurën e saj

Mund t'jua sugjerojnë ju, por një dermatologe s'do t'i

Ditët e sotme ekziston një gamë e gjerë produktesh kozmetike dhe për fat të mirë të gjithë kanë mundësi zgjedhjeje. Megjithatë, kjo mund ta bëjë konfuze për të gjithë zgjedhjen e duhur, e cila nga ana tjetër mund të çojë në efekte anësore të padëshiruara në lëkurë. Pra, nëse po pyesni se cilat produkte nuk duhet të përfshini kurrë në rutinën tuaj të kujdesit të lëkurës dhe Dr. Susan Massick, ata u përgjigjen të gjitha pyetjeve tuaja.

Vajrat esencialë: Pse të mos i përdorni në lëkurën tuaj

Gjëja e parë që Dr. nuk do të vinte kurrë në lëkurën e saj, Massick është vajra esenciale. “Vajrat esencialë janë shumë të popullarizuar për vetitë e tyre “të gjitha natyrale” si komponime aromatike të nxjerra nga bimët”, tha ajo. “Por në disa raste, natyral nuk do të thotë më mirë, veçanërisht kur bëhet fjalë për disa vajra esencialë, veçanërisht nëse jeni të ndjeshëm ndaj ndonjërit prej tyre.

Merrni për shembull vajin e livandës. I mbrojtur për vetitë e tij shëruese dhe anti-inflamatore, si dhe për aromën e tij aromatike, livanda është një vaj esencial i njohur kur përdoret në formën e tij të pastër ose si një shtesë për produkte të tjera. Çështja është se çdo vaj esencial mund të shkaktojë irritim të lëkurës tek njerëzit që janë ose të ndjeshëm ose alergjikë. Kjo rezulton në skuqje të lëkurës, inflamacion, kruajtje dhe skuqje të përsëritura.”

Hiqni dorë nga produktet e kujdesit të lëkurës që përmbajnë vajra esencialë dhe zgjidhni përbërës si ceramidet .

Dy përbërës të tjerë për kujdesin e lëkurës që duhen shmangur

Nuk ka një grua që nuk i pëlqen produktet e kujdesit të lëkurës me një aromë të mrekullueshme . Megjithatë, Dr. Massick nuk e rekomandon përdorimin e tyre.

“Të gjithëve u pëlqen një aromë e veçantë, por parfumi është një nga fajtorët më të mëdhenj kur bëhet fjalë për acarimin e lëkurës”, shpjegon ajo. Në fakt, Dr. Massick paralajmëron në mënyrë specifike kundër alkoolit cinnamic, duke përfshirë balsamin e Perusë, aldehidin cinnamic, eugenol, geraniol dhe myshk lisi. “Aromat zakonisht gjenden në parfume, kolonja, pas rroje, por ato përdoren edhe në kozmetikë, pasta dhëmbësh me aromë dhe sapunë”, tha ai.

Ajo rekomandon blerjen e produkteve pa aromë që do të reduktojnë irritimin e lëkurës.

 

Horoskop