Mirëqenie / 6 Shtator 2022, 12:18

A e dini se çfarë ndodh me flokët tuaj nëse neglizhoni lëkurën e kokës?

A e dini se çfarë ndodh me flokët tuaj nëse neglizhoni

Flokët e dëmtuar dhe të dehidratuar kanë nevojë për trajtim. Megjithatë, shumë herë ne fokusohemi te flokët dhe jo te skalpi.

Në vitin 2021, duket se ka pasur një rritje prej mbi 150% në kërkimin e amla oik, një vaj që përdoret për flokë të gjatë. Kjo është një traditë që ekziston në Indi për mijëra vjet. Kujdesi për rrënjën dhe kujdesi i saj çojnë në shëndetin e flokëve. Rezultati është se ato rriten më gjatë dhe nuk sforcohen.Sipas stilistes së flokëve të famshëm Maro Pelusi, ne shpesh neglizhojmë të kujdesemi për rrënjët dhe kokën tonë. Ne duhet të gjejmë një mënyrë për të bërë një punë rutinë që funksionon për ne.

Siç tha Pelusi për The List: “Ne të gjithë duam flokë të shëndetshëm, por është me të vërtetë e rëndësishme që së pari të fokusohemi në lëkurën e kokës”. Kjo, sigurisht, ndihmon gjithashtu që flokët tanë të rriten më gjatë. “Gjendja e kokës ndikon drejtpërdrejt në flokët. Nëse nuk është e shëndetshme, do të kemi kruajtje, sëmundje të lëkurës dhe lëkurë të thatë”.

Sipas një studimi të publikuar në International Journal of Trichology, studentët pa zbokth duket se kanë maja më të shëndetshme. Pra, shëndeti i lëkurës së kokës tregon qartë gjendjen e flokëve tanë. Sigurisht, nëse shfaqen probleme, si kruajtje, dermatit dhe ato vazhdojnë, duhet të kontaktojmë një specialist.

Lëkura e kokës duhet pasur kujdes, ashtu si fytyra. Ka nevojë për kujdes dhe hidratim. Në treg ka pastrim dhe maska ​​speciale. Masazhi gjatë larjes ndihmon edhe në qarkullimin e gjakut. Së fundi, mos harroni kapelën dhe kremin kundër diellit edhe në kokë për ta mbrojtur atë nga rrezet UV.

A e dini se çfarë ndodh me flokët tuaj nëse neglizhoni

Horoskop