Familja / 8 Shtator 2022, 11:52

Ju rri shtëpia gjithmonë rrëmujë, metoda 20/20 që rregulli të zgjasë më shumë

Ju rri shtëpia gjithmonë rrëmujë, metoda 20/20 që

A duket se shtëpia juaj tërheq rrëmujën si një magnet? Nëse po, ekziston një rregull i thjeshtë që mund ta bëjë më të lehtë qëndrimin e organizuar.

Ekspertët e shtëpisë këshillojnë rregullin 20/20 dhe pasi ta keni mësuar atë, nuk do të keni vështirësi t’i thoni “lamtumirë” sendeve të panevojshme.

Ekspertët në "Homes and Gardens" shpjeguan se si funksionon udhëzimi i thjeshtë dhe si mund ta zbatoni rregullin 20/20 në shtëpinë tuaj.

Organizatorja profesionale Susan Santoro i tha gazetës se çfarë përfaqësojnë numrat në rregullin e thjeshtë. “Shikoni çdo artikull dhe për ata që nuk jeni të sigurt, bëni vetes këto dy pyetje”, tha Santoro.

“A mund ta zëvendësoj këtë artikull për 20 euro ose më pak? A mund ta zëvendësoj këtë artikull në 20 minuta ose më pak?”, pyeti ajo. Nëse përgjigja për të dyja pyetjet është po, vazhdoni dhe hidhni artikullin.

Do të jetë e lehtë dhe me kosto efektive për t’u zëvendësuar, kështu që ju mund ta dhuroni me siguri, ta shisni ose ta hidhni. Megjithatë, nëse i përgjigjeni “po” vetëm njërës prej pyetjeve, mendoni më tepër. A ka ndonjë rast ku do të dëshironit ta ruani artikullin për çdo rast?

Nëse po, ju mund të vendosni të mbani artikullin , të paktën deri herën tjetër që do të bëni një kalim nëpër shtëpi dhe do t’i bëni përsëri këto pyetje 20/20. 

 

Horoskop