
BE ndalon shitjen e patatinave me paketim të madh, ja arsyeja
Bashkimi Europian ka vendosur të ndalojë shitjene paketimeve të mëdha të patatinave, me argumentin se mashtron konsumatorët. Si...
PËRBËRËSIT PËR BRUMIN: 200 g kungull i verdhë, 4 vezë, 100 g miell, 20 ml vaj ulliri, kripë dhe arrëmyshk.
PËRBËRËSIT PËR MBUSHJEN: 300 g krem djathi, 10 feta proshutë dhe sallatë e freskët.
PËRGATITJA: Grijmë kungullin në grirësen elektrike, e shtrydhim për t’i larguar lëngjet dhe e vendosim në një tas. Pasi rrahim vezët, i shtojmë te tasi bashkë me vajin, miellin, kripën dhe arrëmyshkun e bluar. Brumin e formuar e shtrojmë në një tavë ku kemi vendosur më parë letër furre dhe e pjekim për 25 minuta në temperaturën 180 gradë. Si ta nxjerrim nga furra e lëmë të ftohet pak dhe e mbledhim role, bashkë me letrën e furrës, që t’i japim formë. Pasi ftohet plotësisht e hapim, e heqim nga letra dhe e lyejmë të gjithë sipërfaqen e petës me kremin e djathit, vendosim sipër fetat e proshutës dhe sallatën, e mbledhim përsëri role dhe e shërbe jmë të ndarë në feta.
Bashkimi Europian ka vendosur të ndalojë shitjene paketimeve të mëdha të patatinave, me argumentin se mashtron konsumatorët. Si...
Tirana është kthyer në një ‘hub’ për transformime. Duke nisur nga artiketurura e deri te fashion, gjenden detaje nga m&eu...
Individët që konsumojnë më shumë kripë janë më të uritur dhe tentojnë ta teprojnë me ushqimin, duke sht...