Mirëqenie / 16 Shtator 2022, 20:34

Nga xhinset e ngushta te leximi shtrirë, 5 aktivitete të përditshme që janë vërtet të dëmshme

Nga xhinset e ngushta te leximi shtrirë, 5 aktivitete të

Jeta është plot me surpriza dhe disa prej tyre mund të jenë mjaft tronditëse. Për shembull, disa aktivitete të përditshme ngadalë por me siguri po rezultojnë të dëmshme për shëndetin tuaj. Kush do ta kishte menduar ndonjëherë se këto gjëra në dukje të padëmshme mund t’ju vënë në rrezik. Më mirë ta zbulosh vonë se kurrë.

Përdorni shpëlarës goje pas larjes së dhëmbëve

Përdorni shpëlarës dhe bëni gargarë vetëm pasi të keni ngrënë ose para se të lani dhëmbët. Kur lani dhëmbët me të, ju shpëlani fluorin me përqendrim të lartë në fluor me përqendrim të ulët, i cili tërheq mikrobet. Përfundimisht, ky zakon do të çojë në prishjen e dhëmbëve.

Vishni xhinse të ngushta

Xhinset e ngushta reduktojnë rrjedhjen e gjakut dhe në thelb i lënë muskujt tuaj të kenë nevojë për më shumë oksigjen. Xhinset e ngushta gjithashtu çojnë në infeksione mykotike. Përveç kësaj, ato shkaktojnë urinim më të shpeshtë dhe madje edhe dobësim të fshikëzës.

Printoni në shtëpi

Printerët lazer dhe toner lëshojnë grimca jashtëzakonisht të vogla që mund të shkaktojnë dëmtime kardiovaskulare ose të frymëmarrjes kur jeni pranë tyre. Një studim i kryer te minjtë tregoi se një ekspozim 21-ditor ndaj grimcave të tonerit ndërpreu metabolizmin, përgjigjen imune dhe procese të tjera biologjike.

Ju lexoni shtrirë në shtrat

Leximi para gjumit tingëllon relaksues, por në fakt është mjaft i dëmshëm. I lodh shumë sytë. Pozicioni nuk është i përshtatshëm pasi distanca e leximit duhet të jetë rreth 40 cm me një kënd prej 60 gradë.

Kur lexoni shtrirë, sytë tuaj duhet të fokusohen lart dhe të mbajnë një kënd të vështirë për një kohë të gjatë. Kjo shkakton parehati, shikim të paqartë dhe dhimbje koke.

Vishni këpucë me majë

Këpucët me majë të mprehta duken të shkëlqyera nga jashtë, por ato ju prishin këmbët nga brenda. Për shkak të formës së panatyrshme ju keni një sërë efektesh anësore: gishtat e çekanit, kallo dhe misër. Këpucët gjithashtu shkaktojnë inflamacion të nervit, veçanërisht midis gishtit të tretë dhe të katërt. Trajtimi, injeksionet ose, në raste të rënda, kirurgjia përdoren për të trajtuar pasojat.

Horoskop