Mirëqenie / 19 Shtator 2022, 11:22

Edhe nëse janë "bio", këto produkte nuk duhet t'i vendosni KURRË në fytyrën tuaj

Edhe nëse janë "bio", këto produkte nuk duhet t'i

Tendenca për të përdorur në lëkurë produkte sa më natyrale, të përdorimit të përditshëm, është gjithnjë në rritje. Mirëpo, ka disa produkte të cilat nuk duhen vendosur kurrsesi në fytyrë.

Majoneza

Ky përbërës është i pranishëm në shumë maska për flokë, sepse hidraton flokët tuaja. Por nuk guxoni ta përdorni për lëkurën tuaj. Majoneza përmban shumë acid dhe mbyll poret e lëkurës duke mos e lejuar të marrë frymë.

Deodoranti

Vetëm për shkak që nën sqetullat tuaja i mbron nga djersitja, kjo nuk do të thotë që me deodorant mund të spërkatet edhe fytyra juaj me shpresën që nuk do të lejojë që të djersijë edhe si pasojë të shkatërrojë dhe grimin.

Shampot

Të fabrikuara që të pastrojnë dhe të mbajnë mirë flokët tuaja, shampot nuk janë të bërë për molekulat e ndjeshme të lëkurës tuaj. Dhe nëse fytyrën e pastroni me shampon e flokëve, do të përfundoni me një fytyrë të thatë.

Serumi i flokëve

Vetëm për shkak që përmbajnë fjalën serum në përmbajtje, kjo nuk do të thotë se është i njëjti lloj serumi që lëkura jote mund ta përballojë. Plus, një pjesë e madhe e tyre përmbajnë aroma që mund ta irritojnë lëkurën e fytyrës tuaj.

Sprej për flokë

Mund të keni dëgjuar diku që spreji për flokë ndihmon që grimi juaj të qëndroj sa më gjatë dhe në gjendje të mirë, por ju kurrë nuk do duhej që ta vendosni atë në fytyrën tuaj, sepse ai përmban llaçe dhe alkool që do ta thanin tonin e lëkurës tuaj, duke bërë që ju të dukeni më të vjetra. Përveç kësaj llaku i flokëve përmban substanca kimike që mund ta irritojë lëkurën tuaj, ta skuqë dhe ta bëjë me gunga.

Boja e flokëve

Ngjyrat e flokëve mund të jenë shumë irrituese për lëkurën në zonën rreth syve dhe mund të shkaktojnë djegie të syve dhe lot.

Kremi për lëkurën e trupit

Kremi për lëkurën e trupit, nuk duhet të përdoret për lëkurën e fytyrës, sepse ata zakonisht janë më të trashë dhe përmbajnë aroma që mund ta irritojnë lëkurën e fytyrës. Ju duhet gjithmonë të përdorni diçka të butë dhe delikate për fytyrën. Kremrat për lëkurën e trupit janë për ta hidratuar atë (për ta mbushur me lagështi) dhe nuk mund të plotësojnë nevojat e lëkurës së fytyrës (siç është anti-plakja).

Kremi për këmbë

Këto kremra kanë shumë përbërës, janë të trashë dhe shumë ngjitës për lëkurën e fytyrës, kanë shumë kimikate që ju asnjëherë nuk do donit t’i vendosni në fytyrën tuaj.

Acidi acetik (Uthulla)

Ju mund ta aplikoni uthullën në fytyrë si tonifikues, por më mirë është që të përdorni tonifikues që ka përmbajtjen e duhur për fytyrën tuaj. Uthulla me kalimin e kohës e humbet ujin dhe bëhet edhe më e fortë dhe nëse e përdorni në fytyrë mund ta irritoj shumë, madje deri në djegie nëse ka shumë kohë që uthullën e keni në shtëpi. 

 

Horoskop