Showbiz 21 Shtator 2022

Dy momentet që 'thyen akullin' mes Princit William dhe Princit Harry, pse ka shpresë që dy vëllezërit janë pajtuar

Showbiz

Princi William dhe vëllai i tij, Princi Harry, ishin dy nga njerëzit në qendër të vëmendjes në funeralin e monarkut 96-vjeçar, pasi marrëdhënia e tyre me Mbretin Charles është në një nivel më të lartë përpiqet me dëshpërim të bashkojë sërish dy fëmijët e tij.

Sipas Protothemës, marrëdhënia e Uilliam me Harry-n është një nga sfidat më të mëdha për mbretin e ri të Britanisë së Madhe pasi mosmarrëveshjet mes të dyve "i kishin shkaktuar dhimbje të madhe mbretëreshës Elizabeth".

Harry, i veshur me një kostum mëngjesi me medaljet e tij të fiksuara në të dhe jo një uniformë ushtarake dhe William, e mbajtën shikimin drejt përpara gjatë procesionit nga Westminster Hall në Abbey dhe më vonë në Kështjellën Windsor.

Edhe pse kushëriri i tyre Peter Phillips nuk ishte mes tyre, siç ishte rasti në funeralin e Dukës së Edinburgut prillin e kaluar, të dy burrat dhe gratë e tyre shmangën çdo ndërveprim. Sytë e tyre nuk u takuan kurrë, duke mbajtur një distancë të sigurt mes tyre.

Megjithatë, ka pasur të paktën dy momente gjatë riteve të varrimit të Mbretëreshës Elizabeth, në të cilat princ William dhe Harry mund të kenë dhënë njëfarë shprese se mundësia që ata të gjejnë përsëri njëri-tjetrin nuk është përjashtuar plotësisht.

E para ishte kur Princi William i tregoi vëllait të tij dhe gruas, Meghan Markle, vendet e tyre në kapelën e Shën Gjergjit në Kështjellën Windsor, ku është varrosur Mbretëresha Elizabeth. 

"A do të shkojmë të parët?" pyeti Princi Harry, me trashëgimtarin e fronit britanik duke tundur kokën "po" dhe duke i thënë gruas së tij, Kate Middleton, "lërini ata të shkojnë së pari".

E dyta ishte gjithashtu në ceremoninë në Kështjellën Windsor kur Princesha Charlotte u përpoq të rregullonte kapelën që kishte veshur për rastin e funeralit me veten duke parë xhaxhain e saj dhe Harry duke i shkelur syrin dhe duke i buzëqeshur.

Siç theksohet nga komentuesit britanikë të specializuar në familjen mbretërore, shpresa e mbretit Charles është që djali i tij të ketë kuptuar vlerën e detyrave të tij dhe dashurinë që populli britanik kishte për gjyshen e tij, Mbretëreshën Elizabeth, dhe kështu të varrosë "sëpatën e luftës ".

Është gjithashtu e mundur që vendimet për Princin Harry në funeralin e Mbretëreshës Elizabeth, të tilla si heqja e inicialeve të monarkut nga uniforma e tij ose veshja me një kostum në vend të uniformës ushtarake në procesionin e fundit drejt Westminster Abbey dhe Windsor Castle, mund të kenë ndihmuar, pavarësisht nga hidhërimi. ata bënë që, djali i mbretit Charles të rishikojë pikëpamjet e tij.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor