Kuriozitete 23 Shtator 2022

Kjo mënyrë e tharjes së rrobave është e rrezikshme, mos e praktikoni më

Kuriozitete

Gjatë ditëve të ngrohta dhe me diell, duam apo nuk duam, të gjithë kemi të paktën një arsye të përbashkët për t’u gëzuar: rrobat që kemi larë thahen brenda një kohe më të shkurtër, në mënyrë natyrale. Megjithatë, kur vjen i ftohti, tharja e rrobave kthehet në një problem pasi kërkon pak kohë.

Për këtë arsye, ne u drejtohemi teknikave të tharjes me kalorifer por ekspertët paralajmërojnë se kjo është shumë e rrezikshme. Nuk është mirë për disa arsye. Së pari, rrit konsumin e energjisë dhe së dyti mund të krijojë myk, të krijojë lagështi dhe madje mund të shkaktojë zjarr.

Mbulimi i kaloriferit me një leckë të lagur mund të shkaktojë krijimin e kondensimit të padëshiruar, duke çuar në lagështirë ose myk. Mbulimi i radiatorëve bllokon qarkullimin e duhur të ajrit dhe shtëpia juaj do të marrë shumë më shumë kohë për t’u ngrohur, duke rritur konsumin. 

 

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor