News / 24 Shtator 2022, 14:06

Blogerja ruse kërcënohet me 6 vjet burg për përdorimin e Instagramit

Blogerja ruse kërcënohet me 6 vjet burg për përdorimin e

Një 18-vjeçare influencere e mediave sociale në Rusi ka pretenduar se autoritetet e kanë kërcënuar atë me gjashtë vjet burg për përdorimin e Instagramit.

Në mars, Rusia ndaloi platformat e mediave sociale si Facebook dhe Instagram për aktivitete "ekstremiste", por Veronika Loginova pretendon se ajo kurrë nuk e ka përdorur platformën e saj - e cila krenohet me më shumë se gjysmë milioni ndjekës - për të diskutuar çështje politike.

Në një deklaratë të shpërndarë në platformën e mediave sociale (21 shtator), Loginova tha se ajo mori një telefonatë nga nëna e saj ndërsa ishte larg në Paris duke e informuar atë se policia kishte vizituar shtëpinë e tyre familjare duke kërkuar atë.

OJQ Roskomsvoboda, një organizatë publike e përkushtuar për mbrojtjen e të drejtave dixhitale të rusëve, vuri në dukje se Loginova është personi i parë që ndiqet penalisht nga një gjykatë ruse që nga goditja e saj në mediat sociale në fillim të këtij viti.

Në deklaratën e saj të gjatë në Instagram, Loginova pretendoi se 'dy burra të rritur' hynë në korridorin e familjes së saj dhe i thanë nënës së saj se po kërkonin influencuesen sepse ajo ‘po binte shumë në sy'.

“Kjo nuk është normale. Ky është një maskaradë totale”, pohoi ajo, duke thënë se Instagram-in e saj e përdor kryesisht për të postuar në lidhje me ‘shëndetin mendor dhe modën’.

Horoskop