News / 27 Shtator 2022, 15:04

Ndjellin varfëri dhe gjëra të këqija, këto dhurata s'duhet t'ua bëni kurrë të tjerëve

Ndjellin varfëri dhe gjëra të këqija, këto dhurata

Është zakon të bëni dhurata në ditëlindje apo për raste të tjera. Por, sipas disa besimeve popullore, disa objekte që u japim të tjerëve mund të tërheqin fatin e keq.

Enët dhe pasqyrat

Sipas legjendave të ndryshme, magjia është e bllokuar në pasqyra. Pasqyrat e dhuruara sjellin telashe për atë që i pranon. Besohet gjithashtu se një pjatë bosh sjell varfëri. Prandaj, nëse jeni duke dhuruar pjata, vendosni një monedhë në secilën pjatë.

Çakmakë dhe orë

Ato simbolizojnë konfliktet dhe ndërprerjen e komunikimit me personin të cilit i japim këto gjëra. Veçanërisht nuk këshillohet t’i jepni orët një të dashuri ose të dashurës, sepse, siç besohet, sjell ndarje.

Shamitë

Përveç telasheve, besohet se ato sjellin edhe njerëz të këqij në jetën e personit që merr këto dhurata.

Perlat

Edhe pse perlat nxjerrin elegancë dhe bukuri, besohet se sjellin humbje dhe sëmundje në shtëpi. Në fakt, sipas tregimeve të paraardhësve tanë, perlat simbolizojnë lotët e të vejave dhe jetimëve.

Paratë

Paratë janë një dhuratë shumë e zakonshme, veçanërisht në festimet më të mëdha, siç janë dasmat. Megjithatë, besohet se sjellin varfëri ndaj është më mirë të marrësh një kupon nga një dyqan i caktuar, në mënyrë që personi të zgjedhë një dhuratë për vete.

Horoskop