Familja / 28 Shtator 2022, 15:04

Studimi: Çiftet bëjnë më shumë seks kur janë femrat ato që bëjnë hapin e parë

Studimi: Çiftet bëjnë më shumë seks kur janë

Cila është gjëja numër një që meshkujt dëshirojnë të bëjnë partneret e tyre në seks? Të marrin iniciativën. Kanë qenë gjithmonë meshkujt ata që kanë bërë lëvizjen e parë dhe kanë prekur në mënyrë sensuale partneren e tyre për të ditur se janë mjaft të eksituar.

Por gjërat kanë ndryshuar; gratë nuk janë më krijesat e turpshme që presin që burri i tyre të bëjë një lëvizje.
Në fakt, gratë kanë bërë një rrugë të gjatë. Ata kanë filluar të mos kenë komplekse dhe t'ia bëjnë të ditur partnerit të tyre se janë gati për të shkuar në dhomën e gjumit.  Çuditërisht, ka pasur studime që kanë sugjeruar se kur gratë janë ato që marrin iniciativën, çiftet priren të bëjnë seks edhe më shumë.

Studiuesit nga Universiteti Norvegjez i Shkencës dhe Teknologjisë (NTNU) anketuan rreth 92 çifte që ishin midis moshës 19 dhe 30 vjeç.Ata ishin me njëri-tjetrin duke filluar nga një periudhë prej një muaji deri në nëntë vjet. Këto çifte bënin seks dy deri në tre herë në javë. Dhe pas hulumtimit, u zbulua se gratë që morën iniciativën për të bërë seks, përfunduan duke bërë seks me partnerët e tyre më shumë, në krahasim me ato që prisnin që partneri të shprehte dëshirën. 

Femrat ka të ngjarë të bëjnë një lëvizje fillimisht ndaj partnerit të tyre nëse janë të tërhequra prej tij. Kishte një gjetje tjetër interesante se gratë që janë më të prirura për marrëdhënie rastësore kanë më shumë gjasa të iniciojnë seks me partnerin e tyre. Ata kanë një perspektivë më të qartë për të bërë seks, sepse e dinë se pavarësisht nga çdo rrethanë, ato do të bënin bëjnë seks me partnerin e tyre. Ndërsa, gratë në marrëdhënie të përkushtuara mund të shmangin seksin për shkak të grindjeve të papritura ose boshllëqeve të komunikimit në marrëdhënie. Femrat në marrëdhënie rastësore kanë më shumë liri për të filluar të parat lojërat e paraseksit.

Pse meshkujve u pëlqen veçanërisht kur femrat bëjnë një lëvizje?

Kur gratë bëjnë një lëvizje, kjo i tbën meshkujt të ndiejnë se janë të dëshiruar. Ndryshe nga sa besojnë shumë, burrave u pëlqen të pushojnë dhe kënaqen duke parë gruan e tyre duke bërë të gjithë punën gjatë seksit. Pavarësisht nëse janë apo jo dominues, meshkujve u pëlqen të shohin gruan e tyre të marrë iniciativën e parë gjatë seksit. Burrat gjithashtu duan të komplimentohen herë pas here nga gratë.

Horoskop