Mirëqenie / 3 Tetor 2022, 12:09

"Më dhimbte trupi sikur kisha artrit dhe fillova të harroja emrat e njerëzve", prezantuesja e njohur tregon shenjat e para të menopauzës

"Më dhimbte trupi sikur kisha artrit dhe fillova të harroja emrat

Prezantuesja televizive Kate Thornton, 49 vjeçe, ka treguar se si simptomat e paramenopauzës i shkaktuan aq shumë shqetësim, saqë e kishte shumë të vështirë të shoqërohej me njerëzit.

"Unë kam qenë gjithmonë lloji i personit që bën lista kur mbaroj punën, shënoj gjithçka që duhet të bëj të nesërmen. Por kur hyra në paramenopauzë në verën e vitit 2020, metoda ime filloi të dështonte.

Krejt papritur, fillova të harroj gjërat vërtet themelore. Unë do të hyja në një supermarket dhe do të mendoja: "Pse dreqin jam këtu? A kam nevojë për qumësht? Nuk e kam idenë", - thotë ajo.

Ose do të isha në mes të intervistimit të dikujt dhe papritmas nuk mbaja mend se për çfarë po flisnim dhe, në raste ekstreme, se cili ishte i ftuari. Në një përpjekje për të rimarrë kontrollin, fillova të ngjisja letra shënimesh në të gjithë kuzhinën time, gjëra për të cilat kurrë nuk do të duhej t'i mendoja dy herë më parë, derisa kuzhina ime i ngjante një dhome incidentesh policie.

Menopauza është paksa si shtatzënia, mendon se e di se çfarë të presësh, por asgjë nuk mund t'ju përgatisë për atë që është në të vërtetë. Simptoma ime e parë e vërtetë ishin dhimbjet ekstreme të trupit. U zgjova një mëngjes dhe u ndjeva sikur kisha bërë 18 orë palestër. Dhimbja e gjurit ishte aq e fortë, sa mendova se kisha artrit.

Kur lashë takim për një skanim, tekniku tha: “Po ta them tani, ti nuk ke artrit, je në paramenopauzë.

"Unë shoh kaq shumë gra në moshën tënde".

Megjithëse dhimbjet e kyçeve janë një simptomë e paramenopauzës, nuk kishte asnjë informacion zyrtar se sa të këqija mund të ishin, kështu që iu drejtova forumeve për ndihmë. Në punën time, më është dashur perfeksionoj kërkimin e gjërave në internet, por më dukej sikur po notoja në një det dezinformacioni. Ka pasur kaq pak kërkime, saqë ishte e vështirë të dalloheshin faktet nga opinionet.

"Më dhimbte trupi sikur kisha artrit dhe fillova të harroja emrat

Pastaj erdhi shtimi i peshës, më nevojiteshin dy madhësi fustanesh për dy muaj. U habita se sa të vetëdijshme më bëri të ndihesha. E luftova gjendjen duke bërë shumë stërvitje, që ishte gjëja më e keqe që mund të kisha bërë, pasi mund të ndikojë në nivelet e kortizolit dhe t'ju bëjë të depozitoni më shumë yndyrë. Çuditërisht, unë gjithashtu fillova të zgjohesha në 4 të mëngjesit çdo mëngjes.

Mamaja ime Sandy nuk ishte as 40 vjeçe kur filloi menopauzën. Kur ajo shkoi te mjeku i përgjithshëm për ndihmë, ata i thanë: "Nuk ke absolutisht fare estrogjen, në rregull, mirupafshim!"

Më zemëron kaq shumë. Nëna ime, e cila ishte plot jetë, u mbyll shumë në vetvete. Unë me të vërtetë mund ta kuptoj atë tani.

Unë pata fatin që gjeta Dr Naomi Potter në tetor të vitit 2020. Ajo ishte doktoresha e tretë që takoja dhe menjëherë më dukej sikur ajo e kuptoi se çfarë po kaloja. Ajo më ka bërë trajtimin e duhur. Kam humbur peshë duke nfritur pesha të lehta dhe duke bërë të paktën 10,000 hapa në ditë, dhe tani ndihem sikur e kam rikthyer identitetin tim.

Si dikush që punon me kohë të plotë, është prind i vetëm për djalin tim Ben 14 vjeç dhe ka një jetë të aktive shoqërore, unë jam shumë e lumtur që e kam kohën e zënë. Nuk po them se çdo grua duhet të bëjë trajtimin që bëra unë, por duhet të ketë informacionin për të bërë një zgjedhje të duhur.

Njohuritë duhet të fillojnë që në shkolla, në vendet e punës dhe në sistemin tonë të kujdesit shëndetësor. E urrej mendimin që gratë e tjera të kalojnë atë që bëra unë.

Horoskop