Mirëqenie / 7 Tetor 2022, 14:14

Studimi: Meshkujt me këtë lloj fytyre kanë më shumë prirje për të qenë psikopatë

Studimi: Meshkujt me këtë lloj fytyre kanë më shumë

Sipas një studimi të Universitetit Johann Wolfgang Goethe në Frankfurt të Gjermanisë, disa meshkuj mund të kenë prirje për psikopati, ndryshe nga disa të tjerë. Sipas përfundimit meshkujt që kanë fytyrë të gjerë, kanë prirje apo mund të jenë psikopat.

Gjithashtu fytyra e gjerë është e lidhur ngushtë me nivelin e lartë të ngashënjimit dhe agresivitetit. Studimi u bë tek disa studentë dhe disa të burgosur dhe u konstatua se ata që e kishin fytyrën më të gjerë kishin një impulsivitet më të përqendruar tek vetja e tyre.

Impulsiviteti i përqendruar tek vetja është një kategori që përfshin egocentrizmin Makiavellian dhe është një tendencë për t’i konsideruar vetëm hallet dhe nevojat e veta, duke mospërfillur interesat e dikujt tjetër, shkruan Daily Mail.

Ata po ashtu tregojnë shenja të një “dominimi të patrembur”, si dhe tendencën për t’i fajësuar të tjerët për problemet që kanë. Po ashtu, një studim i veçantë zbuloi se si burrat ashtu edhe gratë me fytyra të gjera priren të jenë më agresivë, dominantë dhe të zemëruar.

Ata me tipare të gjera – si Wayne Rooney, Sylvester Stallone ose Sarah Palin – kanë më shumë gjasa të kenë temperament të keq dhe të shfaqin periudha agresioni verbal ose fizik.

Por, kini parasysh se jo të gjithë meshkujt me fytyrë të gjerë, janë psikopat apo kanë çrregullime mendore.

 

Horoskop