Mirëqenie / 11 Tetor 2022, 12:42

Doni flokë të gjatë dhe të shëndetshëm? Provoni sa më parë këto 4 vajra natyrale

Doni flokë të gjatë dhe të shëndetshëm? Provoni sa

Prej disa vitesh, në ritualin e përkujdesjes së flokëve përfshihen edhe vajrat esenciale. Për fatin tonë të mirë edhe në tregun shqiptar gjejmë shumëllojshmëri të tyre, por e dini cilët janë vajrat e duhur për të patur flokë të shëndetshëm dhe të gjatë? Zbulojeni më poshtë:

Vaj rozmarine

Vaji i rozmarinës stimulon rritjen e flokëve duke zgjeruar enët e gjakut dhe duke nxitur përhapjen e qelizave të lëkurës.

Vaj mente

Shkakton ndjesi shpimi gjilpërash kur aplikohet në lëkurën e kokës, sepse përmban mentol, i cili vepron si vazodilatator, duke nxitur rrjedhjen e gjakut dhe qarkullimin në zonat ku aplikohet. Si rrjedhojë nxit stimulon rritjen e flokëve pasi rrit thellësinë e gjëndrave të flokëve.

Vaj kastori

Për vite me radhë ky vaj është përdorur për të detoksifikuar dhe pastruar trupin. Por, shumë pak njerëz e dinë se ky vaj mund të stimulojë rritjen natyrale të flokëve dhe të mbajë lëkurën e kokës të shëndetshme.

Vaj argani

Vaji i arganit ka fituar shumë popullaritet këto vitet e fundit dhe është cilësuar si produkti i duhur për mirëmbajtjen e flokëve, Përdorimi i rregullt i vajit të arganit ndihmon në riparimin e flokëve dhe parandalon rënien e tyre.

Horoskop