Modë / 12 Tetor 2022, 14:44

Kaçurrelat permanente për flokë të shkurtër, të mesëm dhe të gjatë. Çfarë duhet të dini për këtë trend

Kaçurrelat permanente për flokë të shkurtër, të

Me siguri të gjithë i keni adhuruar kaçurrelat në flokët e gjatë nga Sarah Jessica Parker në fillim të viteve '90, flokët me onde të Gisele Bündchen apo kaçurrelat në flokët e shkurtër të Halle Berry në vitet 2000. Epo të gjitha e keni mundësinë për t'i pasur, falë metodës së kaçurrelave permanent.

Permanent i lehtë, sepse është ndryshe nga e kaluara

Për të patur kaçurrela "të gjalla" dhe me onde sigurisht që dueht të shkoni vetëm tek eksperti. Formulat e sotme janë më të ëmbla dhe kanë më pak ndikim në strukturën e flokëve se në të kaluarën.Kur flasim për permanent të lehtë, i referohemi kryesisht azhurnimit të formulimeve të kaluara që kanë pasur një ndikim të rëndësishëm në flokë, d.m.th. volum të ekzagjeruar, gjatësi të shkurtuar etj.

Protokollet e reja përdorin gjithmonë një veprim kimik për të përcaktuar prirjen e dëshiruar të spirales, por ka dallime thelbësore në formulime, në mënyrën si e vendos kondicionerin e flokëve, mbrojtësin që lejon që flokët të tunden pa i dëmtuar etj.

Është një sistem i ri profesional për kaçurrela me një acid pH i formuluar me përbërës aktivë si cisteamina, një aminoacid që forcon fibrat e flokëve duke i dhënë butësi, trup dhe elasticitet.

“Procedura fillon me një shampo me pH acid që hap kutikulat e flokëve, më pas bëhen me pajisje kaçurrelat dhe mbi to aplikohet solucioni specifik. Pas një kohe aplikimi që varion nga 5 deri në 30 minuta në varësi të rezultatit të dëshiruar, hapat e ardhshëm konsistojnë në një shpëlarje të plotë dhe aplikim të një lëngu fiksues.

Në fazën e fundit, një maskë aplikohet duke e mbështjellë kokën me një leckë të lagur më parë në ujë të vluar dhe më pas të shtrydhur. !

Permanenti i lehtë për flokë të gjatë, të mesëm dhe të shkurtër

Rezultati përfundimtar i permanentit në flokë shtë gjithmonë i ndryshëm. “Mund të merrni më shumë vëllim në rrënjë ose mund të krijoni një lëvizje me onde përgjatë gjithë gjatësisë. Për më tepër, në varësi të madhësisë së mashës të përdorur, mund të merren kaçurrela të vogla dhe të dendura ose kaçurrela të mëdha.

Si rregull i përgjithshëm, sa më i madh të jetë kaçurreli, aq më e gjerë do të jetë dallgëzimi i flokëve. Nuk ka rregulla për t'iu referuar që tregojnë se çfarë duket më mirë në flokë të gjatë, të mesëm ose të shkurtër, sepse madhësia e kaçurrelave gjithmonë studiohet në karakteristikat e personit dhe identifikohet mbi të gjitha duke marrë parasysh dëshirat e atyre që zgjedhin ta bëjnë si trajti,Është e rëndësishme të përdorni kozmetikën e duhur për të ushqyer dhe mbrojtur flokët nga rrënja në majë.

Horoskop