Mirëqenie / 19 Tetor 2022, 13:42

Çfarë ndodh nëse flini gjithmonë në orën 10 të mbrëmjes?

Çfarë ndodh nëse flini gjithmonë në orën 10

Kim Karashian, Anna Wintour dhe Oprah Winfrey kanë një gjë të përbashkët mes tyre, secila shkon të flejë rreth orës 22:00.

Gjumi kaq herët mund të ketë shumë efekte pozitive në trupin dhe mendjen tuaj. Nuk është çudi që disa nga gratë më të suksesshme sot e përfundojnë ditën e tyre kaq herët, për t'u përgatitur për tjetrën.

Gjumi ynë ndahet në cikle 90-minutëshe të gjumit të rëndë dhe të lehtë, nga gjumi i thellë i lëvizjeve jo të shpejta të syve (jo-REM) deri te gjumi i lëvizjes së shpejtë të syve (REM). Pjesa më e thellë dhe më e qetë e gjumit tonë është nga ora 22:00 deri në orën 2 të mëngjesit. Kjo do të thotë se për të pushuar plotësisht duhet të filloni të flini herët.

Gjumi, i cili bëhet më herët dhe që është më i gjatë ndihmon në ndalimin e mendimeve negative dhe shqetësuese, të cilat dikë mund ta mbajnë të zgjuar natën, kjo është një arsye e mirë që duhet të flini në ora 22:00.

Nëse nuk flini mjaftueshëm do të jeni të stresuar, kjo bëhet për shkak të nivelit të lartë të hormonit “kortisol” që është i pranishëm në trupin tuaj.

Horoskop