Familja / 21 Tetor 2022, 15:12

Këto janë përfitimet shëndetësore që sjell seksi i rregullt tek femrat

Këto janë përfitimet shëndetësore që sjell seksi i

A ju ndihmon jeta juaj seksuale në mirëqenien tuaj? Rezulton se seksi është i lidhur me një numër të madh përfitimesh shëndetësore tek gratë.Njerëzit që bëjnë rregullisht seks raportojnë se janë më të lumtur dhe ndihen më të lidhur me partnerët e tyre. Por ka shumë arsye të tjera pse mbajtja e një jete seksuale të shëndetshme është një ide e mirë.

A është seksi i mirë për shëndetin e grave? Po…dhe ja pse:

Ul stresin

Për disa gra, seksi është një mënyrë e shkëlqyer për të lehtësuar stresin. Gjatë seksit, qendrat e kënaqësisë së trurit goditen me dopaminë, ndërsa nivelet e kortizolit, hormoni i stresit, bien.

Rrit sistemin tuaj imunitar

Hulumtimi i kryer në Universitetin Ëilkes zbuloi se studentët e kolegjit që bënin seks të paktën një herë në javë kishin nivele më të larta të imunoglobulinës A në pështymën e tyre. Imunoglobulina A është një antitrup që ndihmon trupin të luftojë bakteret dhe viruset.

Ul presionin e gjakut

Hulumtimet tregojnë se presioni i lartë i gjakut ndikon negativisht në orgazmën femërore.

Përmirëson shëndetin kardiovaskular

Në një studim, gratë që raportuan se kishin një jetë seksuale të kënaqshme kishin një rrezik të reduktuar të hipertensionit dhe problemeve të tjera

Flini më mirë

Seksi mund të ndihmojë në lehtësimin e pagjumësisë. Pas orgazmës, lirohet prolaktina, një hormon që nxit relaksimin.

Rritja e dëshirës seksuale

Do të ndjeni më shumë dëshirë për partnerin tuaj, gjë që mund t'ju bëjë të ndiheni më e dëshiruar. 

Horoskop