Familja / 21 Tetor 2022, 15:24

99 për qind e tradhtive fillojnë kështu, kujdes kur kaloni këtë kufi me personat e tjerë

99 për qind e tradhtive fillojnë kështu, kujdes kur kaloni

Pavarësisht nga fakti që tradhtia bashkëshortore emocionale nuk përfshin kontakt fizik dhe intimitet, ajo, si tradhtia “e vërtetë” , mund të ndikojë seriozisht në marrëdhënien tuaj. Psikologët theksojnë se një aferë emocionale është më e vështirë për t’u përcaktuar, sepse nuk kalohet kufiri në kontakt fizik, por partneri kërkon nevojat emocionale nga dikush tjetër.

Mashtrimi emocional nuk duhet të përfshijë puthjen, përqafimin, të bërit dashuri, por kur një person është i martuar ose në një lidhje serioze dhe i jep dikujt tjetër më shumë kohë, energji dhe ndjenja sesa partneri i tij. Kjo lloj tradhtie bashkëshortore, e njohur si “pabesi e zemrës”, zakonisht fillon e padëmshme, pa asnjë qëllim ka shoqëri, bisedë, afërsi dhe kur shfaqen emocionet dhe shkëndija rritet rreziku i tradhtisë bashkëshortore klasike.

Psikologia Cathy Nickerson pohon se 99 për qind e çështjeve emocionale fillojnë në të njëjtën mënyrë – kur një partner fillon të ndajë vështirësitë dhe detajet nga marrëdhënia e tij me dikë tjetër. Mund të jetë një koleg, fqinj, mik, i njohur…Bisedat shpesh fillojnë mjaftueshëm pafajshëm, dhe ju thjesht thoni se gjërat në marrëdhënie tani janë të vështira.
Por më pas, ju merrni gjithnjë e më shumë mbështetje, ndiheni sikur dëshironi t’i dërgoni mesazh atij personi gjatë gjithë kohës, ndjenjat fillojnë të zhvillohen”, shpjegon Nickerson.

Horoskop