Mirëqenie / 27 Tetor 2022, 13:18

Keni sy të rrumbullakët? Ja si t'i bëni tërheqës me anë të grimit

Keni sy të rrumbullakët? Ja si t'i bëni tërheqës

Grimi i syve për rrumbullakët dhe të mëdhenj nuk është aspak i lehtë për t'u bërë. Nëse nuk dini disa sekrete të vogla, të cilat shumë të famshëm i praktikojnë, mendoni vetëm për Mila Kunis, Amanda Seyfried ose Christina Ricci. Nicole Attanasi, njå artiste profesioniste e grimit, zbulon të gjitha sekretet e këtij truku.

Grimi i syve të rrumbullakët: si ta bëni

"Nëse keni sy të rrumbullakët dhe dëshironi t'i bëni ato me bisht, këshilla e parë është t'i jepni ndriçim qepallës me një ton të lehtë dhe ta përzieni me një ngjyrë toke në pjesën e palosjes", shpjegon Nicole. 

“Më pas, bëni me laps ose penel vijën e qerpikëve, duke e intensifikuar ngjyrën me një rimel që duhet të jetë më i errët se qerpikët. Për të theksuar edhe më shumë pamjen, mund të aplikoni një laps sysh në pjesën e poshtme dhe ta përhapni me një furçë të mesme/të vogël. Më pas aplikoni rimelinnë qerpikët e poshtëm. Make-up me efekt smoky është perfekt, duke theksuar pamjen”.

Sytë e rrumbullakët: si t'i zgjasni me grim

“Ata që duan të zgjasin formën e syrit, nga ana tjetër, mund të eksperimentojnë me grim të ndryshëm me efekt gradient. Rekomandohen absolutisht eyeliners që janë ndër produktet më të njohura të momentit, vetëm mendoni për trendin “Siren Eye” që po bëhet popullor në TikTok ».

“Këshilla ime është që të filloni me aplikimin e eyeliner-it dhe të mbani të njëjtën trashësi përgjatë gjithë vijës së qerpikëve, gjithashtu mund të krijoni një vijë të hollë në këndin e brendshëm të syrit, për sy të përsosur si mace. Dhe nëse doni të theksoni pamjen në maksimum, ka qerpikë fals që duhet të jenë më të gjatë në cepin e jashtëm”.

Gabimet që nuk duhen bërë

“Më mirë të shmangni aplikimin e lapsit të bardhë në pjesën e brendshme. Mbyllja e syrit me një laps të errët pa e përzier me saktësi mund të ngurtësojë linjat dhe ta bëjë syrin edhe më të rrumbullakosur".“Në fund, mos harroni kurrë të ktheni qerpikët përpara se të vendosni maskara”, përfundon grimerja.

Horoskop