Familja / 2 Nëntor 2022, 12:06

Vendosni 2-3 topa letër alumini në lavatriçe kur lani rrobat dhe do të habiteni nga rezultati

Vendosni 2-3 topa letër alumini në lavatriçe kur lani rrobat

Edhe lavatriçet më të mira nuk garantojnë se rrobat do të jenë gjithmonë të lara mirë. Rrobat rrudhosen, njollat mbeten dhe rezultati shpesh nuk është i shkëlqyeshëm. E gjithë kjo mund të shmanget nëse futni 2-3 topa me letër alumini të zakonshme në lavatriçe, sipas ekspertëve.

Letra e aluminit eliminon elektricitetin statik, i cili është shumë i rëndësishëm gjatë larjes së rrobave, veçanërisht për pëlhurat sintetike. Materialet e tilla shkaktojnë elektricitet dhe alumini e “përthith” atë dhe bën që rrobat të lahen më mirë. Letra e aluminit mund të përdoret gjithashtu në tharëse.

Ajo përshpejton tharjen e rrobave duke hequr elektricitetin statik, i cili shkëmben elektrone për shkak të fërkimit të pëlhurave kundër njëra-tjetrës. Si rezultat, rrobat do të rrudhen më pak gjatë larjes dhe me kalimin e kohës do të vini re se keni nevojë për më pak detergjent ose pluhur larës.

Horoskop