Familja / 3 Nëntor 2022, 15:40

5 njerëz që u kapën duke tradhtuar tregojnë arsyet që i shtynë drejt kësaj zgjedhje

5 njerëz që u kapën duke tradhtuar tregojnë arsyet që i

Tradhtia konsiderohet shkatërruese për një marrëdhënie dhe zakonisht çon në ndarje. Edhe nëse pas kësaj nuk vjen fundi i lidhjes, ekuilibrat kanë ndryshuar patjetër dhe marrëdhënia tashmë do të formohet në baza të reja.

Njerëzit mund të thonë shumë gjëra për të justifikuar veprimin e tyre. Secili e bën për arsyet e veta. Faqja Yourtango.com bisedoi me njerëz që janë zbuluar se janë tradhtuar në një lidhje dhe i prezantoi përgjigjet e tyre në një artikull. Ata që morën pjesë shpjeguan se çfarë i çoi në këtë vendim, duke iu përgjigjur pyetjes: “Pse tradhtuat partnerin tuaj?”.

“Kam tradhtuar sepse doja të provoja seksin e të njëjtit seks”

Tamara është 30 vjeçe dhe punon si psikologe. Para lidhjes së saj të fundit, e cila përfundoi për shkak të tradhtisë së saj, ajo nuk e kishte tradhtuar kurrë partnerin.

“Marrëdhënia ishte e mirë, por gjithmonë kam dashur të provoj seksin me të njëjtën gjini. Ajo ishte e vetmja vajzë që më kishte tërhequr ndonjëherë seksualisht”.

Kur ajo i rrëfeu partnerit të saj atë që ndodhi nuk e priste reagimin e tij. Ai u nda menjëherë me të, ndërsa ajo priste që ai t’i kërkonte të provonte një treshe. 

“Kam mashtruar për t’u hakmarrë.”

“Kjo ka ndodhur shumë kohë më parë, por mendoj se kam mashtruar për t’u hakmarrë”, tha Antony, 34 vjeç, një analist financiar. Në fillim të lidhjes së tij me gruan e tij, ai zbuloi se ajo kishte pasur një raport sekasual me dikë tjetër në makinën e saj. Ai vendosi të “paguajë”  me të njëjtën monedhë dhe bëri seks me kolegen e tij.

“Kam mashtruar për t’u ndjerë e dëshiruar”

24-vjeçarja Andrea dëshiron të ndihet sikur po u merr mendjen shumë meshkujve. “Më pëlqen të ndihem e kërkuar. Marrëdhënia ime në atë kohë nuk po shkonte shumë mirë, por nuk doja të hiqja dorë. I dashuri me të cilin isha në atë kohë thoshte se më donte, por nuk më bëri kurrë komplimente. Në të kundërt, djali me të cilin e tradhtova nuk donte një lidhje, por vazhdonte të më thoshte se sa shumë më pëlqente dhe sa e shkëlqyer isha. Po përpiqesha të kisha marrëdhënien perfekte, duke gjetur te dy persona atë që kërkoja”.
Më në fund, ajo u nda pa i treguar kurrë se çfarë kishte ndodhur.

“Kam mashtruar sepse kjo është mënyra ime e jetës”

Daniel punon si përfaqësues ligjor dhe së fundmi u martua. Ai pranon se ka tradhtuar në çdo lidhje që ka pasur deri në moshën 29-vjeçare – për të cilën gruaja e tij nuk e di.

“Nuk e di pse e bëj. Gjithmonë ka ndodhur. Në fakt, një nga partneret e mia më kapi në një makinë me një tjetër. Betohem se ajo më donte më shumë pas kësaj. Natyrisht është mirë të dish se je i pëlqyer, ndërsa tradhtia të jep një ndjenjë të një fuqie tjetër – për sa kohë që i mashtruari nuk e merr vesh.”

“Kam mashtruar për të gjetur një marrëdhënie më të mirë”
“Po kërkoja kontakte të reja, kështu që tradhtova. Unë dhe partneri im ishim bashkë prej shumë kohësh dhe kishim ëndrra për martesë, fëmijë dhe një jetë së bashku. Por, faza e eksitimit dhe e butësisë na kishte kaluar prej kohësh dhe rutina po na lodhte. Sigurisht që kishim filluar të neglizhonim njëri-tjetrin dhe të bëheshim monoton. Kur një djalë i ri më tërhoqi vëmendjen dhe më bëri të ndihem sërish e gjallë, bëra seks me të. U ndjeva sikur isha sërish në qiellin e shtatë”, ka rrëfyer 22-vjeçarja Beth.

Horoskop