Personazh / 8 Nëntor 2022, 11:14

Pastronte vullnetarisht mjedisin, shqiptari vlerësohet me çmimin e rëndësishëm në Itali

Pastronte vullnetarisht mjedisin, shqiptari vlerësohet me çmimin e

Saimir Dashi, i cili jeton prej vitesh në Livorno është vlerësuar me çmimin “Oscar” në Itali për kontributin që ka dhënë në mjedis. Ideja për të pastruar qytetin e Livornos lindi në një kohë kur kishte mbetur pa punë. Kështu, ai ndërrmerr nismën e bukur sociale dhe ekologjike duke pastruar vullnetarisht detin.

Në pak javë, ai largon shumë mbetje që kanë përfunduar në det. Në pak javë, Saimiri, i njohur dhe si “Pastruesi vullnetar i detit” tërhoqi vëmendjen e autoriteteve vendase, të cilët e vlerësuan me çmimin “Oscar” për vullnetarizëm. Ai madje ka shpikur dhe një pajisje për të mbledhur bishtat e cigareve.

Në një intervistë që dha për emisionin “Abc-ja e mëngjesit”, ai tha se për këtë nuk kanë vlerë çmimet por mesazhi që iu përcjell njerëzve për të mbrojtur mjedisin. “Kjo ka ndodhur kur qëndrova pa punë për një kohë dhe lindi ambicia për ambientin dhe fillova dhe jam këtu ku jam sot, merrem me pastrimet.“, tha ai.
“Unë do të mundohem në pjesën time, për sa kam mundësi, që të jap një lloj mësimi, të transmetoj se për çfarë bëhet kjo.”, tha ai.

Horoskop