News / 15 Nëntor 2022, 13:21

Studimi: Të martuarit apo beqarët, ja cilët jetojnë më gjatë

Studimi: Të martuarit apo beqarët, ja cilët jetojnë më

Ka shumë vëmendje te jetëgjatësia dhe se si ajo lidhet me dietën dhe aktivitetin tuaj fizik.

Megjithatë, sipas shkencëtarëve, gjendja e jetës personale të një personi mund të mbajë gjithashtu të dhëna për sa kohë mund të jetojë. Sipas një studimi të fundit, njerëzit që kanë një status të caktuar marrëdhëniesh mund të jetojnë më gjatë. Por çfarë është kjo?

Shumë besojnë se martesa është eliksiri i lumturisë. Martesa sigurisht që mund ta bëjë njeriun të ndihet më i sigurt, i dashur dhe më pak i stresuar, megjithatë, hulumtimet e reja e përmbysin këtë teori dhe zbulojnë se beqarët priren të jetojnë më gjatë se çiftet.

Hulumtimi i lartpërmendur thotë se të qenit beqar nuk të trishton dhe as nuk të bën vazhdimisht të etur për dashuri. Përkundrazi, mund të jetë çelësi i një jete të gjatë dhe të lumtur. Nuk është rastësi që Japonia, e cila ka jetëgjatësinë më të lartë në botë, do të bëhet një “shoqëri super solo” me 50% të njerëzve beqarë.

Në mënyrë të ngjashme, Suedia, e cila aktualisht konsiderohet kryeqyteti i beqarëve në botë, gjithashtu krenohet me një nga normat më të larta të jetëgjatësisë në botë. Siç shihet nga të gjitha sa më sipër, rezulton se shkenca tregon se të qenit beqar ofron një sërë përfitimesh shëndetësore. Pra, mos u trembni nëse nuk jeni në një lidhje…

Rikujtojmë, se një çift motrash që mendohet se janë binjaket më të moshuara në Britani, festuan ditëlindjen e tyre të 103-të para 3 muajsh dhe kanë deklaruar se respektimi i orareve të rregullta të gjumit është sekreti i jetës së tyre të gjatë.

Thelma Barratt bëri shaka se jetëgjatësia e saj ishte për shkak të dashurisë së saj për ushqimin, ndërsa Elma Harris shijon një raki dhe limonadë.

Horoskop