Kuzhina / 24 Nëntor 2022, 14:25

Pse nuk duhet ta lani kurrë gjelin e detit para se ta gatuani

Pse nuk duhet ta lani kurrë gjelin e detit para se ta gatuani

Festat e fundvitit po vijnë dhe të gjitha amvisat fillojnë të mendojnë se si do ta gatuajnë gjelin e detit këtë vit apo se si do ta zbukurojnë tryezën atë mbrëmje. E mes këshillave që mund të gjeni për gatimin e gjelit, duhet të keni parasysh se nuk duhet ta lani para. 

Shpëlarja e gjelit tuaj nuk do të shpëtojë nga bakteret e padëshiruara. Kjo është praktikisht e pamundur. Përkundrazi, larja e tij mund të rrisë mundësinë e përhapjes së baktereve. Kjo është për shkak se uji që spërkatet nga gjeli në sipërfaqe të tjera përhap bakteret dhe krijon një mundësi reale për kontaminim.

Rreziku i kontaminimit të tërthortë përmes larjes së shpendëve është shumë më i madh sesa futja e tij në furrë pa e larë, gjë që e bën rrezikun pothuajse zero. Kjo pasi në furrë gjeli do të piqet me 250 gradë.

Mënyra më e mirë për të hequr qafe bakteret në gjelin e detit është ta gatuani atë. Dhe sigurohuni që t'i lani duart mirë pasi ta marinoni.

Rekomandohet larja e duarve për 20 sekonda me sapun dhe ujë të ngrohtë. Nëse ndonjë sipërfaqe e kuzhinës tuaj bie në kontakt me mishin e shpendëve të pagatuar, lajini ato me ujë të nxehtë dhe me sapun. Thjesht mos e lani kurrë gjelin.

Horoskop