News / 27 Nëntor 2022, 14:12

Camilla i jep fund kësaj tradite që ka vazhduar prej shekujsh në Mbretëri

Camilla i jep fund kësaj tradite që ka vazhduar prej shekujsh në

Camilla, bashkëshortja e Mbretit Carles, po i jep fund traditës së të pasurit zonja në pritje, por në vend të kësaj do të ndihmohet nga "shoqëruesit e Mbretëreshës". Përveç modernizimit të titullit, gjashtë asistente gratë do të marrin pjesë më pak rregullisht se sa kërkohej roli i mëparshëm.

Pozicionet e nderit përfshijnë ndihmën e Mbretëreshës në ngjarje publike. Ndryshe nga zonjat në pritje, ky rol nuk do të përfshijë korrespondencë ose administrim për punët e Mbretëreshës.

Zëvendësimi i rolit të zonjës në pritje do t'i japë fund një veçorie të jetës së oborrit që kthehet në mesjetë, me ndihmës të tillë të ngushtë personal të një mbretëreshe që vijnë shpesh nga familje aristokrate, raporton BBC.

Camilla i jep fund kësaj tradite që ka vazhduar prej shekujsh në

"Shoqet" e reja do të jenë një pozicion më i rastësishëm dhe joformal, duke mbështetur bashkëshorten e Mbretëreshës në angazhimet zyrtare. Ata nuk marrin rrogë, por shpenzimet e tyre do të mbulohen.

Ky ndryshim simbolik i drejtimit do të vihet në praktikë javën e ardhshme, kur Queen Consort do të organizojë një pritje për aktivistët kundër dhunës në familje dhe dhunës ndaj grave. 

Horoskop