News / 30 Nëntor 2022, 15:46

Shtëpia e Bardhë ndez dritat e festave, 77 pemë e 83 mijë drita në dekorin e magjishëm

Shtëpia e Bardhë ndez dritat e festave, 77 pemë e 83 mijë

Shtëpia e Bardhë ka ndezur dritat për këtë fundvit. Zonja e Parë Jill Biden ka zgjedhur “We People” (Ne njerëzit) si temë për dekorimin sezonal të festave të Shtëpisë së Bardhë.

Shtëpia e Bardhë ndez dritat e festave, 77 pemë e 83 mijë
“Ndërsa vendi ynë mblidhet për festat, traditat mund të ndryshojnë, por vlerat tona të përbashkëta amerikane – besimi në mundësi, optimizëm dhe unitet – qëndrojnë sezon pas sezoni”, shkruan presidenti Joe Biden dhe Zonja Jill Biden në një letër mirëseardhjeje në Shtëpinë e Bardhë.

Shtëpia e Bardhë ndez dritat e festave, 77 pemë e 83 mijë

Jill Biden e zgjodhi temën disa muaj më parë dhe gjatë festës së Falënderimeve, më shumë se 150 vullnetarë zbritën në Shtëpinë e Bardhë për të dekoruar dhomat publike. Biden do të zbulojë zyrtarisht dekorimet e festës dhe do të bëjë komente të hënën së bashku me udhëheqjen e Gardës Kombëtare dhe familjet e tyre.

Shtëpia e Bardhë ndez dritat e festave, 77 pemë e 83 mijë

Secila nga dhomat ka një tematikë brenda temës së caktuar. Dhoma Lindore, për shembull, është e përqendruar rreth natyrës dhe rekreacionit dhe përfshin përfaqësime të katër parqeve kombëtare. Dhoma Blu, e cila strehon pemën zyrtare të Krishtlindjes në Shtëpinë e Bardhë – një bredh Concolor 18,5 këmbësh nga Auburn, Pensilvani – përfshin interpretime të bëra me dorë të zogjve të shtetit dhe territorit zyrtar.

Shtëpia e Bardhë ndez dritat e festave, 77 pemë e 83 mijë

Dhoma e Kuqe është dhoma “Faith & Light” me “kulla qirinjsh” dhe, siç ka qenë traditë që nga viti 1975, boronicat e freskëta si pjesë e dekorit. Dhoma përfshin edhe orkide, lulja e preferuar e Jill Biden.

Shtëpia e Bardhë ndez dritat e festave, 77 pemë e 83 mijë

Përsëri këtë vit, çorapet e anëtarëve të familjes Biden do të varen në bufenë e oxhakut në dhomën e ngrënies së shtetit, secila me një portokall në gishtin e këmbës, që është një traditë nga gjyshja e zonjës së parë, shkruan Dailymail.

Shtëpia e Bardhë ndez dritat e festave, 77 pemë e 83 mijë

Ka 77 pemë të Krishtlindjeve në të gjithë Shtëpinë e Bardhë me mbi 83,615 drita festash që dekorojnë pemët, kurora, kurora dhe ekspozita.

Shtëpia e Bardhë ndez dritat e festave, 77 pemë e 83 mijë

 Njëzet e pesë kurora klasike zbukurojnë fasadat veriore dhe jugore të Shtëpisë së Bardhë. Shtëpia vjetore e xhenxhefilit në Shtëpinë e Bardhë përfshin 20 fletë brumë ëmbëlsirash me sheqer, 30 fletë brumë me kek me xhenxhefil, 100 paund pastilje, 30 paund çokollatë dhe 40 paund krem ​​mbretëror. Shtëpia e Bardhë do të mirëpresë rreth 50,000 vizitorë këtë sezon festash.

Shtëpia e Bardhë ndez dritat e festave, 77 pemë e 83 mijë

Shtëpia e Bardhë ndez dritat e festave, 77 pemë e 83 mijë

Horoskop