News / 10 Dhjetor 2022, 13:01

Nga gazetaria tek eksperienca si përkthyese, Iva Tiço zbulon si ridimensionoi pasionet e saj bashkë me Living

Nga gazetaria tek eksperienca si përkthyese, Iva Tiço zbulon si

Iva Tiço - Mirëqenie

Përvoja ime në “Living” ishte gati dyvjeçare, gjatë të cilëve mund të shkëpus më me dashuri përvojën me kuzhinën. Gjithçka nisi kur fillova të përgatisja përmbledhjen "Living Festat". Aty kuptova se më tepër sesa me gazetarinë që kisha bërë deri atëherë, do të doja të merresha me botimet, ato për jetën e bukur.

Pak më vonë erdhi dhe libri im i parë si përkthyese, "Madame Chic", një libër që dukej sikur ishte bërë enkas për lexueset e revistës, të cilat, sapo u botua libri, u dyndën në panair, për ta marrë me autograf. Kjo qe një përvojë kaq e bukur, sa do të ishte mëkat të mos e përsërisja dhe do të jetë në planet e afërta.

Gjithashtu, ishte kuzhina e Linda Fishtës që më bëri të ndihesha më familjare me gatimet. Atë që kisha pasur pasion, nisa ta shihja pak nga pak edhe si punë, fillimisht për një cikël emisionesh që realizuam bashkë me Lindën ("Sot po kaloj nga ti") dhe më vonë për hapjen e blogut tim.

Ajo që më ndryshoi gjatë përvojës në "Living" qe qasja ndaj së bukurës, detajeve, fotografive. Një shkollë e vërtetë stili, që tashmë e kam pjesë të pandarë jo vetëm në rrjetet e mia sociale, por në të përditshmen time e në çdo gjë që bëj. Gjithçka bëhet më e thjeshtë nëse e jeton bukur, siç është dhe motoja e “Living”.

Horoskop