Familja / 21 Dhjetor 2022, 12:58

Pse çiftet bëjnë më pak seks për Krishtlindje?

Pse çiftet bëjnë më pak seks për Krishtlindje?

Seksi duket se është jashtë menysë festive për shumicën e çifteve në prag të Krishtlindjeve, por shkëndijat romantike zakonisht fillojnë të rindizen në Vitin e Ri, sipas një studimi.

Mund të jetë stres për dhuratat e Krishtlindjeve ose përgatitjet për natën e Vitit të Ri dhe tryezën festive. Mund të jetë stresi në punë dhe afatet e ngutshme. Në çdo rast, vrapimi pak para Krishtlindjeve vret disponimin për seks, zbulon një studim shkencor.

Në veçanti, studiuesit amerikanë analizuan të dhënat e prerjeve seksuale nga gjysmë milioni gra në Mbretërinë e Bashkuar, SHBA, Francë dhe Brazil, të marra nga aplikacioni i gjurmimit të shëndetit Clue. Në përgjithësi, ata gjetën një qetësi në aktivitetin seksual në tre ditët para ditës së Krishtlindjes. Kjo është, midis 22 dhjetorit dhe natës së Krishtlindjes.

Vetë Dita e Krishtlindjes pa mesatarisht një rritje të niveleve të seksit në të katër vendet, por jo në Mbretërinë e Bashkuar kur shihej veçmas.Në përgjithësi, aktiviteti seksual u rrit pas Krishtlindjeve dhe arriti kulmin në ditën e Vitit të Ri, duke sugjeruar se shumë shampanjë më 31 dhjetor ofron mundësinë e përsosur për të rindezur flakën dashurore.Sipas studiuesve, gratë janë të detyruara t’i japin përparësi përgatitjeve për pushime në ditën e Krishtlindjeve, duke lënë pak kohë për seks.

Zakonisht, edhe në ato ditë ne mirëpresim familjarët dhe të afërmit e moshuar në shtëpitë tona. Diçka që na jep më pak shanse për t’u futur në dhomën e gjumit ose që thjesht ul seriozisht dëshirën tonë seksuale.Krishtlindjet sjellin shumë punë dhe pritshmëri më vete. Nga organizimi dhe mbështjellja e dhuratave, te përgatitja e shtëpisë dhe vaktet e festave.

Horoskop