Mirëqenie / 28 Dhjetor 2022, 12:42

Kalendari hënor i flokëve, sa duhen prerë flokët sipas Hënës

Kalendari hënor i flokëve, sa duhen prerë flokët sipas

A keni dëgjuar ndonjëherë nga gjyshet tuaja që të shikoni hënën kur prisni flokët? Po kur i lyeni ato? Sipas një besimi të lashtë, hëna me lëvizjet e saj do të ndikonte në rritjen dhe bukurinë e flokëve, për këtë arsye do të ishte e këshillueshme që për mirëmbajtjen e flokëve të ndiqnit kalendarin hënor. I cili natyrisht ndryshon çdo vit. 

Flokët dhe kalendari hënor: si ndikon hëna tek flokët

Është mirë të bëjmë një sqarim: është vërtetuar shkencërisht se hëna ndikon në shumë aspekte në Tokë, për shembull tek baticat. Shumë besime janë zhvilluar rreth kësaj marrëdhënieje shumë të ngushtë midis planetit tonë dhe satelitit të tij të vetëm natyror, të cilat, megjithatë, nuk kanë asnjë vlerë shkencore. Sipas njërës prej tyre, lëvizjet hënore do të ndikonin në shëndetin e flokëve.Duket në fakt se, në periudhat kur hëna po "mbushet" energjitë e trupit janë shumë intensive dhe për këtë arsye prerja e flokëve në këto momente do të ndihmonte. Floku bëhet më i fortë, më i trashë dhe rezistent.

Dhe e kundërta,  në fazat kur hëna është e paplotë, pra duke u "ngrënë", do të ishte më mirë të mos i prekni flokët sepse do të dobësoheshin. Por a është kjo  e vërtetë?

Kur t'i prisni flokët sipas kalendarit hënor

Duke hyrë në detaje, momenti vërtet i përshtatshëm për të prerë flokët duket të jetë ai kur hëna është duke u plotësuar në mënyrë që të injektojë forcë dhe vëllim më të madh në rritje. 

Në përgjithësi, kur hëna duket qartë  dhe kur është në Venus, do të ishte gjithmonë një moment i mirë për t'u kujdesur për flokët, si për sa i përket trajtimeve ashtu edhe për lyerjen, veçanërisht nëse ato duken të brishtë dhe të stresuar, ashtu edhe në rast të prerjes. 

Kur nuk duhet t'i prisni flokët

Duhet të shmangni prekjen e flokëve gjatë fazave të hënës në rënie. Në këtë kohë trupi fillon të pastrohet dhe të eliminojë lëngjet e tepërta. Procesi është plotësisht autonom. Dhe më mirë të mos krijoni momente shqetësimi. 

E njëjta gjë vlen edhe kur hëna është e re ose në Gaforre ose Peshq: nëse i prisni flokët tani, ato do të rriten më shumë dhe mund të jenë edhe më të prirur ndaj zbokthit. Në veçanti, kur hëna është e re, pra kur kalon nga faza e rënies në fazën e rritjes, energjitë do të ishin në nivelin më të ulët. Prandaj është më mirë të shmangni prerjen e flokëve sepse do të priren të bëhen më të brishtë dhe të thyhen shumë lehtë duke shkaktuar një ngadalësim të rritjes së re.Përjashtimi i vetëm ka të bëjë me flokët shumë të trashë dhe voluminoz: në këtë rast ato mund të shkurtohen, por vetëm në mëngjes gjatë fazave të hënës në rënie.

Dhe kur duhet t'i lyeni?
Në përgjithësi, fazat e hënës nuk do të ndikonin vetëm në prerjen, por në të gjithë rutinën e kujdesit të flokëve. Për shembull, lyerja e flokëve gjatë fazës së hënës në rritje do t'ju ndihmojë të keni një ngjyrë më të bukur, më të ndritshme dhe më të qëndrueshme.

Ky rregull do të zbatohej si për ngjyrat kimike ashtu edhe për ato natyrore. Mbetet vetëm të provojmë, të besojmë (ose jo) Hënën.

Horoskop