Mirëqenie / 10 Janar 2023, 15:07

Këto 6 gabime gjatë gjumit po na shkaktojnë aknet

Këto 6 gabime gjatë gjumit po na shkaktojnë aknet

Aknet sigurisht që nuk janë një përvojë e këndshme për këdo. Megjithatë, sado që përpiqemi të parandalojmë aknet, ato shfaqen gjithmonë në kohën e gabuar. Pavarësisht nëse keni një prezantim të rëndësishëm ditën tjetër ose një ngjarje të madhe për të marrë pjesë, aknet në lëkurë mund t'ju shkatërrojnë plotësisht gjendjen shpirtërore.

Nga stresi tek një dietë e pashëndetshme apo te përdorimi i kimikateve të ashpra në lëkurë, ka shumë arsye që janë përgjegjëse për aknet. Por ka një gjë që mund të shkaktojë aknet, të cilat të gjithë ne priremi t'i neglizhojmë. Mënyra se si flemë gjumë ndikon në gjendjen e lëkurës sonë dhe në fakt mund të shkaktojë akne. Nata është koha më e mirë për lëkurën pasi lëkura restaurohet dhe rinovohet. Megjithatë, disa gabime mund të dëmtojnë plotësisht lëkurën tuaj dhe ju përfundoni me akne në mëngjes.

Këtu janë 6 gabimet e gjumit që shkaktojnë aknet

Mos ndërrimi i këllëfit të jastëkut

Ashtu si larja e rrobave të përdorura është pjesë e punëve tuaja, larja dhe ndërrimi i rregullt i mbulesave të jastëkëve është gjithashtu jashtëzakonisht i nevojshëm. Mbulesat e jastëkëve janë burim papastërtie dhe bakteresh pasi ato kanë një shtresë grumbullimi. Zakonisht, e vendosim fytyrën në mbulesën e jastëkut dhe bakteret e pranishme në mbulesë kalojnë në lëkurë, duke shkaktuar puçrra. Prandaj sigurohuni që të ndryshoni mbulesën e jastëkut tuaj një herë në javë për të mbajtur larg aknet.

Flemë me grim

Pas një feste të mrekullueshme natën vonë, të gjithëve na pëlqen të shtrihemi direkt në shtrat. Por gjumi me grim mund të jetë jashtëzakonisht i dëmshëm për lëkurën. Mbetjet e grimit bllokojnë poret gjatë gjithë natës dhe shkaktojnë akne. Pra, sado të lodhur të jeni, përdorni një pastrues të butë grimi për të pastruar fytyrën dhe për të fjetur me lëkurë të pastër.

Flemë në bark

Mund të tingëllojë paksa e çuditshme, por gjumi në bark mund të shkaktojë akne. Kur flini në një pozicion si ky, lëkura juaj është në kontakt të drejtpërdrejtë me mbulesën e jastëkut dhe ka fërkime ndërmjet lëkurës tuaj dhe mbulesës së jastëkut gjatë gjithë natës. Pra, nëse dëshironi të shmangni aknet, përpiquni të shmangni gjumin në  bark.

Përdorimi i vajit të flokëve gjatë gjithë natës

Vajrat e flokëve janë të shkëlqyera për flokët, por ato mund të kenë efekte anësore në lëkurën tuaj. Njerëzit me lëkurë të yndyrshme nuk duhet të flenë me vaj flokësh pasi vaji depërton gjatë natës dhe sebumi i tepërt shkakton akne në lëkurë. Nëse dëshironi të ushqeni flokët, bëni një masazh me vaj të nxehtë dhe mbajeni për dy orë para se të laheni me shampo.

Nuk po e pastroni siç duhet fytyrën

Edhe nëse nuk aplikoni grim, lëkura juaj grumbullon shumë papastërti gjatë ditës. Hidratuesi juaj, kremi kundër diellit dhe ndotja mund të bllokojnë poret tuaja dhe të shkaktojnë puçrra. Prandaj, është thelbësore të përdorni një larës të fytyrës gjatë natës para se të flini. Gjithashtu, lani gjithmonë duart tuaja siç duhet përpara se të aplikoni një larës fytyre në lëkurën tuaj. Metodat e pastrimit të dyfishtë janë shumë të dobishme në parandalimin e akneve.

Fshirja e fytyrës me një peshqir të ndotur
Ju mund të përdorni pastruesin e duhur për lëkurën tuaj dhe mënyrën e duhur për të pastruar lëkurën tuaj, por nëse përfundoni duke përdorur një peshqir ose leckë të ndotur në lëkurën tuaj, kjo do të shkaktojë puçrra. Peshqirët  duhet të lahen rregullisht dhe të ndërrohen për të shmangur aknet, pasi ato janë një terren për bakteret. 

Horoskop