Mirëqenie / 19 Janar 2023, 13:49

Përfitimet e mrekullueshme që do të keni për shëndetin, nëse bëni shëtitje në mot të ftohtë

Përfitimet e mrekullueshme që do të keni për shëndetin,

Hormoni i lumturisë ulet gjithmonë gjatë stinës së dimrit. Shumë studime thonë se pikërisht ‘terapia e dritës’ ndihmon kundër depresionit stinor. E keni dëgjuar ndonjëherë se i ftohti i bën mirë shëndetit tonë? Shëtitja gjatë ditëve të ftohta sjell një sërë përfitimesh për shëndetin tonë.Në vjeshtë dhe dimër ajri ka kualitet më të mirë se sa në pranverë dhe verë.

Përveç pastërtisë, ajri në këtë pjesë të vitit është ideal për qëndrim në natyrë, shëtitje të gjata dhe të marrim thellë frymë. Ja çfarë përfitimesh kemi nga një shëtitje e thjeshtë jashtë në këto ditë të ftohta:

– Më shumë energji

– Gjumë më i mirë

– Djegie të kalorive

– Truri punon më mirë

– Frymëmarrje më e mirë

– Më pak infeksione

– Ndiheni më mirë.

Horoskop