Familja / 21 Janar 2023, 16:44

Thuhet se është e shëndetshme, por sa shpesh duhet të masturbohemi?

Thuhet se është e shëndetshme, por sa shpesh duhet të

Nuk e di se kush duhet ta dëgjojë këtë, por masturbimi i rregullt nuk është vetëm shumë argëtues, por është edhe i shëndetshëm. Ashtu si një stërvitje për qendrat tuaja të kënaqësisë, masturbimi është i mirë për ju në të gjitha mënyrat. Sipas eksperteve të seksit Marla Renee Stewart dhe Goody Howard, të masturbohesh është një ëndërr kardiovaskulare. Howard thotë se mund të ndihmojë edhe në uljen e presionit të gjakut. Ai gjithashtu çliron ato që Stewart i quan “hormonet e lumturisë”, si dopamina, serotonina dhe oksitocina, të cilat kontribuojnë në stabilitetin mendor, qartësinë dhe disponimin. Por ndoshta fuqia më e madhe e masturbimit është informacioni që mund t’ju japë për trupin tuaj dhe dëshirat e tij. Howard thotë:

Sipas mendimit tim personal dhe profesional, përfitimi më i madh i vetëkënaqësisë është arritja e një kuptimi më të mirë të asaj se si ju duket kënaqësia. Të kuptosh limitet e tua të kënaqësisë, të bën një partnere më të mirë. Kur e kuptoni se si duket kënaqësia për ju, ka më shumë gjasa të mbroni atë dhe të jeni në gjendje t’ia komunikoni këtë partnerëve tuaj.

Kjo njohuri, thotë ajo, ju bën një hap më afër mbylljes së “hendekut të kënaqësisë”, ose pabarazisë së orgazmës që ekziston midis burrave dhe grave. Pra, nëse i merrni të gjitha këto dhe më shumë nga një seancë solo midis çarçafëve, pse më shumë gra të mos raportojnë se masturbojnë rregullisht?

Një studim i cituar gjerësisht i diversitetit seksual nga Shkolla e Shëndetit Publik të Universitetit të Indianës zbuloi se më pak se gjysma e grave të anketuara raportuan se kishin masturbuar muajin e kaluar. Një pjesë e kësaj, thotë Stewart, është falë stigmës që përshkon seksualitetin femëror brenda kulturës tonë shumë patriarkale. Gratë shpesh objektivizohen dhe u hiqet liria, që do të thotë se kanë më pak gjasa të mendojnë për kënaqësinë e tyre si një pjesë aktive, jetësore dhe të arritshme të jetës së tyre.

Kur ne e kuptojmë veten si njerëz seksualë, atëherë do të përfshihemi në gjëra që janë seksuale, siç është masturbimi.

Sa shpesh duhet të masturboni? Stewart rekomandon tre herë në javë për të paktën 15 deri në 30 minuta çdo seancë për një kohë minimale të dashurisë për veten. Nëse ky duket si një investim shumë i madh, Stewart thotë se ia vlen të ndash atë kohë vetëm për veten tënde më shumë nga sa mund ta kuptosh. Ajo shpjegon:

Unë besoj se të marrësh kohë për të masturbuar është një akt i kujdesit për veten dhe sa më e qetë të jesh për kohën, aq më mirë.

Po për një maksimum? Kufiri nuk ekziston. Të paktën, jo në të vërtetë. Sipas Howard, përveç rasteve kur praktika juaj e masturbimit është aq gjithëpërfshirëse saqë ju merr përsipër jetën tuaj dhe ju pengon të prireni për “detyrimet, marrëdhëniet dhe përgjegjësitë tipike të të rriturve”, nuk ka “kohë apo frekuencë të drejtë apo të gabuar kur bëhet fjalë për vetëkënaqësi.” /Top Albania Radio/

Horoskop