Familja / 26 Janar 2023, 12:10

7 mite për orgazmën e femrave që nuk duhet t'i besoni

7 mite për orgazmën e femrave që nuk duhet t'i besoni

1.Vetëm seksi mund t'ju japë orgazëm

Miti i orientuar nga meshkujt rreth orgazmës tek femrat  është se vetëm një marrëdhënie mund t'ju japë kënaqësinë e orgazmës. Megjithatë, fakti që ka të bëjë me orgazmën tek femrat është shumë i ndryshëm nga miti mbizotërues.Të përjetosh orgazmë përmes seksit është një fakt, por që nuk vlen për të gjitha femrat. Vetëm rreth një e treta e femrave arrijnë orgazmën përmes marrëdhënieve seksuale.

2.Penetrimi vaginal mund t'ju japë orgazëm

Jo, kjo nuk është e vërtetë. Shumë gra nuk mund të arrijnë orgazmën përmes penetrimit vaginal; disa kanë nevojë për stimulim shtesë.Këtu ka rëndësi njohuria rreth klitorisit. Stimulimi shtesë gjenerohet nga klitorisi. Tani përsëri ky nuk është rregull i përgjithshëm. Shumë gra marrin orgazmë edhe nga stimulimi i thithkave.

3.Masturbimi nuk është i mirë për gratë

Për ato gra, që janë rreth një e treta, të cilat nuk janë në gjendje të arrijnë kënaqësi vetëm përmes seksit, masturbimi është e vetmja mënyrë për të arritur orgazmën.

Dhe nuk ka absolutisht asgjë të keqe për ta bërë këtë. Është thjesht një variant i seksit normal dhe është krejtësisht i shëndetshëm për t'u bërë.

4. Seksi që zgjat më shumë mund të japë orgazmë

Orgazma është një ndjenjë komplekse e cila drejtohet tërësisht nga faktorë të ndryshëm nga kohëzgjatja e marrëdhënies. Kjo varet nga koha e zgjimit, modeli, cikli dhe natyra e seksit dhe gruas. Pak femra mund të përjetojnë zgjimin nga paraloja dhe disa edhe nga fantazia.

5.Femrat kanë më pak pika që stumulojnë orgazmën

Ka disa pjesë në trupin e një gruaje që mund të nxisin stimulim dhe ai ndryshon nga një grua tek tjetra.

Zonat e zakonshme që mund të stimulojnë një grua janë klitorisi, vagina, qafa e mitrës, thithkat dhe anusi. Prandaj është e gabuar të besohet se gratë më pak zona stimuluese.

6.Mungesa e orgazmës do të thotë se seksi ka dështuar

Ndërsa një orgazmë shumë eksituese është një gjë e mirë, mungesa e orgazmës nuk do të thotë se seksi ishte një dështim. Seksi është një kombinim i disa akteve të bashkuara: përfshin bisedën, paralojën, fantazinë dhe më e rëndësishmja, lidhjen mes juve. Prandaj, pavarësisht nëse mund ta arrini orgazmën apo jo, duhet ta shijoni aktin.

7.Masturbimi ndikon  në orgazmë
Kjo është biologjikisht e gabuar. Masturbimi nuk ka asnjë rol në ndërhyrjen në marrëdhëniet seksuale dhe orgazmën pasuese që duhet të arrini.Në fakt, ju ndihmon të dini më shumë; ju lejon të eksploroni veten dhe të gjeni zonat tuaja erogjene që mund të jenë të dobishme gjatë marrëdhënies seksuale.

Horoskop