News / 31 Janar 2023, 12:23

Marrëdhënie të tensionuara dhe konflikte, përveç familjes mbretërore së Anglisë, këto janë familjet që po shpërbëhen

Marrëdhënie të tensionuara dhe konflikte, përveç

Kujtimet e Princit Harry mund t’i kenë shkaktuar tronditje mbretërve britanikë, por intrigat dhe mosmarrëveshjet familjare nuk duket se janë ekskluzivisht të tyre. Me një kërkim të shpejtë, oborret mbretërore të perëndimit po përpiqen të fshijnë sekretet dhe grindjet e brendshme nën qilim, teksa titujt emërtojnë emrat e tyre pranë titujve të çuditshëm. A janë këto thjesht keqkuptime dhe trillime të shtypit, apo këto gjëra u ndodhin edhe familjeve më të mira? Këtu është pyetja…

Familja mbretërore e Danimarkës

Marrëdhënie të tensionuara dhe konflikte, përveç

Në fillim të vitit të ri, ka hyrë në fuqi vendimi i Mbretëreshës Margrethe për të hequr titujt e princërit katër nipërve dhe fëmijët e djalit të saj të dytë, Princit Joachim, duke u dhënë atyre “një të ardhme më të mirë” larg detyrimeve dhe nënshtrimit të kurorës. Lajmi u bë i ditur nga Pallati, duke shkaktuar shqetësim të madh te princi Joachim dhe bashkëshortja e tij, Princesha Mary , të cilët duke folur hapur për shtypin, u shprehën se ishin “të befasuar” nga lëvizja e mbretëreshës 82-vjeçare, por edhe thellësisht të lënduar. Danimarka Margrethe II, pasi u kritikua ashpër, ka “kërkuar falje” për nënvlerësimin e pasojave për familjen e djalit të saj.

Familja mbretërore e Norvegjisë

Marrëdhënie të tensionuara dhe konflikte, përveç

Familja mbretërore e Norvegjisë ka humbur një anëtar, pasi vajza e vetme e Mbretit Harald dhe Mbretëreshës Sonja, Princesha Martha-Louise, vendosi të largohej nga detyrat e saj mbretërore, duke ndjekur shembullin e Princit Harry, në mënyrë që ajo të mund të punonte në të ardhmen pa kufizime dhe protokolle me interesa dhe hobi të rinj. Përveç kësaj, natyrisht, mbretërorja 51-vjeçare më në fund gjeti dashurinë e jetës së saj, me Durek Veret ndoshta “guru” më i njohur në Hollywood. Megjithatë, përpara se të mbyllte për mirë derën e pallatit pas saj, Martha-Louise premtoi të mbante titullin e saj dhe të merrte pjesë me të fejuarën e saj të re në ngjarjet mbretërore.

Familja mbretërore e Spanjës

Marrëdhënie të tensionuara dhe konflikte, përveç

Një mbledhje e rrallë e familjes mbretërore të Spanjës u shpalos pak ditë më parë në funeralin e ish-Mbretit të Greqisë, Kostandinit. Përveç Mbretit Felipe, në Katedralen Metropolitane të Athinës morën pjesë edhe gruaja e tij, Mbretëresha Letizia dhe nëna e tij, Mbretëresha Sofia dhe ish-Mbreti i Spanjës, Juan Carlos I. Ky i fundit, i cili jeton përgjithmonë në Abu Dhabi larg familjes, u dërgua në dorëheqjen në vitin 2014 për shkak të akuzave të rënda për evazion fiskal dhe pastrim parash, duke ia lënë fronin me të drejtë djalit të tij.

Horoskop