Mirëqenie / 1 Shkurt 2023, 14:58

3 arsyet përse duhet të filloni të meditoni që sot, ka përfitime të jashtëzakonshme për shëndetin mendor

3 arsyet përse duhet të filloni të meditoni që sot, ka

A jeni të sigurtë se i dini të gjitha përfitimet e meditimit? Bëhet fjalë për një praktikë jo tepër të përhapur, por që mund të transformohet në një aleate të mirë të shëndetit tonë. Jo të gjithë i dinë përfitimet që mund të sjellë  meditimi në organizëm, qoftë në shëndetin fizik, por edhe në atë mendor. Le t'i shohim më nga afër.

Së pari, meditimi na ndihmon të reduktojmë stresin dhe të largojmë mendimet negative. Ka në efekt tëjashtëzakonshëm relaksues për trupin dhe mendjen tonë. Jeni të nervozuar? Meditoni. Ndiheni tëshqetësuar, apo në ankth? Atëherë meditimi është ai që do t’ju ndihmojë më së shumti.

Së dyti, kjo praktikë na ndihmon edhe të largohemi disi nga realiteti. Gjatë kohës që meditojmë, ne nuk i përdorim pajisjet elektronike, rrjetet sociale, apo të debatojmë me të tjerët. Jemi vetëm ne dhe gjendja jonë e brendshme shpirtërore. Të gjithë jemi dakord që një shkëputje e tillë na bën mirë për organizmin. Meditimi na ndihmon të forcojmë lidhjen midis mendjes dhe trupit tonë. Duke medituar, mendimet tona na duken më të lehta, muskujt janë më të relaksuar.

Së treti, meditimi na ndihmon edhe për të kuptuar se cilët janë personat negativë në jetën tonë, apo personat toksikë që duhet t’i shmangim. Pra, në thelb meditimi është një art që na lejon të hyjmë nëkontakt më të fortë me veten, me natyrën dhe me ambientin që na rrethon. Nëse nuk e keni provuar, ne jua këshillojmë ta bëni dhe keni për t’i ndjerë edhe vetë gjithë përfitimet e përmendura më sipër.

Horoskop