News / 3 Shkurt 2023, 12:40

Nuk përdor shampon prej 5 vitesh, mjeku tregon si ka ndikuar ky eksperiment te trupi i tij

Nuk përdor shampon prej 5 vitesh, mjeku tregon si ka ndikuar ky eksperiment

Për shumë njerëz, dushi dhe larja janë pjesë e higjienës së përditshme dhe një pjesë integrale e jetës. Megjithatë, shumë nuk pajtohen me këtë, duke përfshirë disa aktorë të njohur të Hollivudit, si Brad Pitt, Ashton Kutcher…

Kur bëhet fjalë për qarqet shkencore, edhe mendimet janë të ndara. Disa rekomandojnë higjienën çdo ditë, ndërsa të tjerë këshillojnë që të mos e bëni këtë sepse e thajnë lëkurën.

Në këtë dilemë ishte një mjek, James Hamblin, i cili vendosi për një eksperiment pesë-vjeçar, i cili përfshinte moslarjen.Mjeku pretendon se nuk ka përdorur asnjë shampo apo sapun, por vetëm ujë të thjeshtë.

Dr. Hamblin, gjithashtu lektor në Universitetin Yale, në këtë mënyrë donte të mësonte më shumë për organin më të madh të njeriut, lëkurën. Siç thotë ai, pas pesë vitesh eksperimente, ai arriti në disa përfundime interesante.

Përdorimi i tepërt i sapunit mund të shkaktojë alergji.

Nuk përdor shampon prej 5 vitesh, mjeku tregon si ka ndikuar ky eksperiment

Sipas tij, mikrobet janë të pranishme në mjedis dhe kjo nuk do të ndryshojë nëse njeriu bën dush. Ai beson se mikrobet janë të nevojshme për të mbajtur një ekuilibër të shëndetshëm, për shembull në sistemin tretës.

“Ti e di që të përpiqesh të zhdukësh mikrobet në zorrët e tua nuk është gjëja më e mirë që mund të bësh“, vuri në dukje Xhejms, i cili edhe pse nuk përdorte asnjë mjet higjenik për të bërë dush, megjithatë i lante duart me sapun.

“Unë ende i lag flokët ndonjëherë. Kremrat, pastrimet dhe deodorantët janë zhdukur nga banja ime. Por unë ende i laj dhëmbët. Unë bëj vetëm atë që e konsideroj të kënaqshme ose vërtet të nevojshme në aspektin mjekësor“, përfundoi ai në fund

Horoskop