News / 3 Shkurt 2023, 13:02

Shqiptari merr me qira një avion 100 mijë dollarë për të shëtitur qentë e tij nëpër Evropë

Shqiptari merr me qira një avion 100 mijë dollarë për

Një çift ka marrë me qira një avion privat 100,000 dollarë në mënyrë që të mund të udhëtojnë me tre qentë e tyre. The Independent shkruan se Albert Demi 27-vjeç me origjinë shqiptare dhe bashkëshortja e tij Melanie Demi 26-vjeç ëndërronin të udhëtonin në Evropë me tre qentë e tyre dy vjeç, 15 vjeç dhe gjashtë vjeç.

Për të arritur qëllimin e tyre, çifti kurseu 45,000 dollarë gjatë dy viteve, që nënkuptonte gjithashtu shitjen e të gjitha sendeve të tyre, duke përfshirë makinën e tyre, për të financuar aventurën e tyre. Pjesa tjetër e faturës prej 100,000 dollarësh të avionit u mbulua nga pronarë të tjerë kafshësh shtëpiake që kërkonin të merrnin një avion çarter nga SHBA-ja në Evropë me kafshët e tyre. Pasi u nisën me avionin e tyre privat dyshja dhe kafshët e tyre udhëtuan nga Austin, Teksas, në Paris, Francë, në shtator. Dyshja dhe qentë e tyre që atëherë kanë vizituar gjashtë vende, duke përfshirë Francën, Gjermaninë, Austrinë, Republikën Çeke, Anglinë dhe Skocinë. Pasi arritën në Evropë, ata morën me qira makina dhe udhëtuan me tren nga një vend në tjetrin. Ata planifikojnë të vazhdojnë udhëtimet e tyre deri në nëntor 2023, përpara se të kthehen në shtëpi në Austin.

"Të çosh qentë nga SHBA-ja në Evropë kërkonte shumë planifikim, por ne nuk mund t'i linim në shtëpi ne donim ta shikonim botën me ta. Ne planifikuam udhëtimin tonë me çarter dhe arritëm të gjenim 10 njerëz të tjerë që shkonin në Evropë me qentë e tyre. U deshën tre muaj planifikim dhe kushtoi 11,000 dollarë për person dhe më shumë se 100,000 dollarë për të gjithë fluturimin. Kemi kursyer rreth 45,000 dollarë gjatë dy viteve dhe kemi shitur gjithçka që kishim për ta përballuar këtë aventurë. Deri tani qentë kanë parë Parisin, Pragën, Vjenën dhe ne po planifikojmë të lëvizim nëpër malësitë skoceze," tha Melanie.

Megjithatë, Melanie tha se njerëzit në rrjetet sociale shpesh pyesin pse çifti nuk i lanë qentë në shtëpi. Qentë mund të mos e dinë se ku janë, por u pëlqen të eksplorojnë vende të reja dhe të krijojmë kujtime.

Melanie dhe Albert vendosën t'i merrnin qentë e tyre në një aventurë transatlantike në maj 2020, në atë moment ata filluan të kursenin dhe planifikonin udhëtimin e tyre. Ata kaluan 3000 milje nëpër Amerikë nga Teksasi në Nju Jork përpara se dyshja dhe shokët e tyre të qenit të hipnin në një avion privat nga Nju Jorku në Paris, Francë. Ata planifikojnë të shkojnë në Rivierën Franceze, përpara se të shkojnë në vendin e verës italiane dhe të ndalojnë në Firence. Më pas ata do të nisen për në Kroaci dhe Kosovë dhe do bëjnë një ndalesë në Shqipëri për të vizituar të afërmit e Albertit.

Burimi: The independent

Horoskop