Modë / 17 Shkurt 2023, 15:03

Pse duhet ta filloni gjithmonë makeup-in duke grimuar fillimisht sytë?

Pse duhet ta filloni gjithmonë makeup-in duke grimuar fillimisht sytë?

Nëse deri vonë rutina juaj e grimit niste me aplikimin e fondatinës, është koha të ndryshoni radhën e aplikimit të produkteve dhe të filloni me sytë.

Më poshtë do të gjeni arsyet që do t’ju kursejnë kohë dhe sasi produktesh, për një rezultat të qëndrueshëm.

Më shumë kontroll dhe ekuilibër më të mirë

Kur shikojmë fytyrën e një personi tjetër, ne instinktivisht shikojmë në sytë e tij së pari. Pra, kur aplikoni grimin tuaj, fokusimi kryesisht tek sytë do t’ju ndihmojë të lini një përshtypje të parë të mirë! Fillimi me sytë tuaj,  mund ta bëjë më të lehtë krijimin e një pamje të ekuilibruar. Nëse filloni me një grim "smokey eye’, mund ta balanconi atë me ngjyra më diskrete në buzë dhe mollëza. Po kështu, nëse filloni me një ngjyrë sysh më diskrete ose neutrale, mund të shtoni një ngjyrë të theksuar në buzët tuaja për një pamje të ekuilibruar. E thënë thjesht, duke filluar me sytë tuaj është një mënyrë e thjeshtë për të krijuar një pamje më kohezive.

Do të krijoni një rend më të rregullt

Sa prej jush ju ka ndodhur që makeup i syve ju krijon mbetje në fytyrë dhe jeni të detyruar të vendosni sërish fondatinë. Fondatina mbuluese nuk arrin ndonjëherë t'i fshijë siç duhet këto mbetje. Por kur filloni me grimin e syve, mund të fshini çdo mbetje të hijes së rënë ose njollave të lapsit dhe eyelinerit pa asnjë shqetësim.

Kur filloni rutinën tuaj të grimit duke aplikuar fillimisht fondatinë, është e lehtë të tërhiqesh. Aplikimi i mjaftueshëm i shtresës bazë mund ta bëjë atë të duket shumë e guximshme dhe e tepërt. Pra, nëse aplikoni bazën tuaj pas grimit të syve, me siguri do të përdorni më pak dhe do të arrini një pamje më natyrale.

Do ta bëni makeupin më shpejt

Arsyeja më e mirë për të filluar me grimin tuaj të syve është se nuk keni pse të bëni mbrapa! Nuk ka asnjë efekt për t’u pastruar dhe nuk keni nevojë të rregulloni bazën tuaj ose të vendosni më shumë korrektor. Përfundimisht, do të kaloni më pak kohë para pasqyrës! 

Horoskop