Mirëqenie / 22 Shkurt 2023, 13:46

Jo me akull, ja çfarë duhet të bëni menjëherë pasi keni djegur gjuhën me ushqim të nxehtë

Jo me akull, ja çfarë duhet të bëni menjëherë

Me siguri të gjithë e kemi provuar të paktën një herë të jemi djegur nga një ushqim i nxehtë, se nuk na është pritur apo se na ka kapur uria. Kryesisht kjo ndodh kur hamë patate të nxehta apo mish, sepse këto ushqime e mbajnë gjatë nxehtësinë. Ndjesia që të ngelet në gjuhë mund të zgjasë për disa ditë dhe është mjaft e pakëndshme. 

Kur na ndodh të gjithë mund të mendojmë ta qetësojmë me një kub akulli, ujë të ftohtë, qumësht etj.

Shumica e djegieve në gjuhë konsiderohen djegie të shkallës së parë, që do të thotë që është dëmtuar shtresa e saj e jashtme.Megjithatë, kjo është e mjaftueshme që të shkaktojë dhembje, skuqje apo ënjtje.

Në situata të tilla nuk duhet të vraponi kurrsesi deri te frigoriferi për të marrë akull, sepse në atë mënyrë, për shkak të ndjeshmërisë së gjuhës, do të mundë të ndodhin ngrirje dhe dëmtime të pjesës së sipërme të indeve.

Jo me akull, ja çfarë duhet të bëni menjëherë

Në vend të kësaj vendosni në gojë një kub sheqeri ose merrni një lugë sheqer. Në rast që akoma ndieni dhembje, mund ta përsërisni këtë teknikë.

Gjëja m♪ e mirë është që ky truk mund të aplikohet në çdo vend, pa marrë parasysh a e keni djegur gjuhën në shtëpi apo në restorant.

Herën tjetër kur të jeni të pakujdesshëm me ushqimin apo pijen, e dini se çfarë duhet të bëni.

Horoskop